Samsung varisi hapis cezasına çarptırıldı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2021 Çarşamba 8:29 am - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 2:31 pm

Güney Kore temyiz mahkemesi, Samsung varisi ve ölen şirket başkanının oğlu Lee Jae-yong’un 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını resmen açıkladı. Karar, başkanın ofisinden bir kişiye rüşvet verme iddiaları üzerine üç yıllık bir duruşmanın ardından geldi.

Her şey, Lee’nin, Samsung ve Cheil Industries arasındaki birleşmeye yardım etmesi için eski Güney Kore Başkanı Choi Seo-won’a 30 milyar KRW (yaklaşık 27.6 milyon $) teklif etmesiyle başladı. Lee Samsung’un yasal varisiydi büyükbabası tarafından kurulan Samsung Electronics’in kontrolünü ele geçirmişti.

Samsung varisi

Uzun süren mahkeme sürecini bir yıl hapis ve Güney Kore Yüksek Mahkemesinde yeniden yargılama izledi. O sırada, eski Samsung başkanı Ekim 2020’de vefat etti ve 21 milyar dolarlık mirası ve boş pozisyonu geride bıraktı. Geçitğimiz yıllarda rüşvet nedeniyle 1 yıl tutuklu kalan ve bu ürenin ardından serbest bırakılan Lee, yeniden yargılanma yolunun açılması ile birlikte tekrar mahkeme koridorlarına taşınmıştı ve bir süredir bu yeniden yargılamanın sonucunu bekliyordu.

Seul Yüksek Mahkemesi, ülkede daha önce eski Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin görevden azline yol açan rüşvet skandalı kapsamında yargılanan Lee hakkındaki kararını açıkladı. Kararda, Lee’nin, Park’a ve Park’ın danışmanı Çoi Soon-sil’e rüşvet vermekten suçlu bulunduğu ifade edildi. Buna göre, Lee 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lee Jae-yong’un hapsedilmesi muhtemelen şirketin genel performansına yansıyacak. Lee’nin yokluğunda şirketi verimli bir şekilde yönetecek yetkili biri şimdiden aranmaya başlandı.

Facebook Türkiye için açıklama yaptı! Yine aynı hikaye