Samsung Türkiye fiyat politikasıyla tepki topladı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2021 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 6:38 pm

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Samsung Türkiye için uyguladığı fiyat politikasıyla tepkilerin odağındaki isim oldu.

Teknoloji gündemini takip edenlerin de bildiği üzere Samsung geçtiğimiz günlerde yeni bir unpacked etkinliği düzenlemişti. Düzenlenen bu etkinlikte Güney Koreli teknoloji devi yeni akıllı telefon modellerini tanıttı.

Samsung’un üst segmente hitap eden yeni S modelleri özellikleri bakımından beğeni topladı. Fakat iş fiyat tarafında geldiğinde işler biraz değişti. En azından bizler için. Çünkü Samsung yeni S modellerinin Türkiye fiyatlarını absürt derecede abarttı.

 Samsung Türkiye

Geçtiğimiz yıl 650 euro’luk telefonu ülkemizde 6500 TL’den satışa çıkaran Samsung, bu sene ise 1100 euro’luk telefon için 16000 TL’lik etiket belirledi. Peki ama neden? 1 senede ne değişti?

Hemen belirtelim. Aslında pek birşey değişmedi. Yani yeni vergiler gelmedi. Ya da döviz kurlarında öyle avam bir artış olmadı. Değişen şey Samsung’un marka algısı diyebiliriz. S serisini Apple’ın yeni iPhone modelleriyle yarıştırmak isteyen Samsung, Türkiye fiyatlarını da buna göre belirledi.

Apple iPhone 12 Mini’nin başlangıç fiyatını 9999 TL yapınca Samsung da S21 için böyle bir etiket belirledi.

Peki kullanıcıların bu konudaki düşüncesi ne? Dürüst olmak gerekirse bu fiyatlarla S21 ailesinden bir cihaz alacakların sayısı hayli kısıtlıdır. Hatta yok bile diyebiliriz. Genel olarak insanların aklına gelen düşünce de aynı. Bu paraya gider iPhone alırım. Nitekim haksız da sayılmazlar.

Black Widow filmi ne zaman vizyona girecek?