Samsung TSMC’yi hedef aldı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2022 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 25 Haziran 2022 Cumartesi 4:07 pm

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, gözünü yarı iletken pazarının tartışmasız liderine çevirdi.

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un ürün yelpazesinin ne kadar geniş olduğu malum. Beyaz eşyadan akıllı telefona, televizyondan bilgisayara kadar onlarca farklı kategoride yüzlerce farklı ürün geliştiren şirket, sadece nihai cihaz üretimiyle de ilgilenmiyor.

 

Samsung’un uzmanlık alanları içerisinde OLED paneller, yarı iletkenler, yonga setleri gibi pek çok ara mal da bulunuyor. Ancak özellikle yarı iletkenler söz konusu olduğunda, Güney Koreli teknoloji şirketinin temel hedefi olan pazar liderliğinden bir hayli uzakta olduğu kesin. İşte bu alanda da bir an önce kendini birinci sıraya atmak isteyen şirket, adımlarını en büyük rakibi TSMC’den daha hızlı atmak niyetinde.

 

  Samsung TSMC

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni işlemcilerde %35’e kadar alan, yüzde %50’ye kadar verimlilik ve %30’a kadar da performans artışı sunması beklenen 3nm üretim süreci, beklenenden çok daha erken başlayabilir. Eğer söylentiler doğruysa iki üç hafta içerisinde başlayacak bu yeni dönemle birlikte, Samsung TSMC’nin önüne geçmeyi planlıyor.

 

Tayvanlı teknoloji devi TSMC ise, henüz yeni süreçler için hazırlık aşamasında ve bu konuda Samsung’a göre biraz yavaş kalmış gibi görünüyor. Bakalım bulunduğu her alanda pazarın en büyük payını almayı hedef haline getiren Samsung, bu kadar güçlü bir liderin olduğu rekabette ne kadar başarılı olacak.

Google Pixel 7, Pixel 6’dan çok da farklı olmayabilir