Samsung Tizen OS uygulama mağazasını tamamen kapatma kararı aldı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 11:18 am

Samsung sürekli olarak yeni denemeler yapıyor. Bu denemeler sonucunda bazı projeler işe yaramaz olarak görülüyor ve bu nedenle devam ettirilmiyor. Bunlardan bir tanesi de Tizen OS oldu.

Radikal bir karar alarak uygulama mağazasını kapatan Samsung böylece bir devri bitirdi.

Bugüne kadar çok farklı işletim sistemi denemeleri oldu. Genellikle bu denemeler hüsran ile sonuçlandı. Android çok net bir şekilde sektörde baskın durumda. Açıkçası onun bu durumunu arka plana atabilecek hiçbir proje yok. Sadece HarmonyOS projesi biraz güç kazanabildi.Dünyanın en önemli teknolojilerinin bir kısmını geliştirmeyi başaran Samsung markası akıllı telefonları ile ön planda. Her yıl onlarca farklı modeli piyasaya sunun bu marka böylece kendisini vazgeçilmez olarak konumlandırdı. Mesela 2022 yılı içerisinde 52 farklı çeşit üreteceğini söylemişti.

Tizen OS

 

Görünüşe göre Samsung yeni bir işletim sistemi denemesi yapmayacak. 2022 yılında çıkarılacak olan tüm işletim sistemleri Android olacak. Tizen OS gibi denemelere kalkışma ihtimali son derece düşük. Samsung tarafından alınan bu yeni karar ile birlikte Tizen OS uygulama mağazasının sitesine bile giriş yapılamıyor.

Samsung Galaxy S22’nin tanıtım ve çıkış tarihi sızdırıldı

HarmonyOS başarılı olur mu bilinmez ama Android işletim sisteminin çok uzun bir süre daha dominant kalacağını söyleyebiliriz. Üretilen yeni akıllı telefonların çok önemli bir bölümü Android ile kullanıcılara sunuluyor.