Samsung Tizen işletim sisteminden vazgeçiyor

Yayın tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 9:31 am - Güncelleme: 21 Şubat 2021 Pazar 12:33 pm

Samsung, 2014’ün Gear 2 serisinden beri akıllı saatlerde Tizen platformunu kullanıyor. Ancak yakın gelecekte teknoloji devi Android ‘köklerine’ geri dönebilir.

Hem SamMobile hem de sızıntı haberleriyle tanınan Ice Universe, Samsung’un normal platformu yerine Android (muhtemelen Wear OS) kullanan bir akıllı saat yaptığını iddia ediyor. Samsung, Galaxy Gear ve Gear Live gibi ürünlerden bu yana Android’i bilekte ilk kez kullanıyordu.

Bu bilekliğin neye benzeyeceği veya bunun Android’e toptan bir geçişi temsil edip etmeyeceği kesin değil. GalaxyClub geçtiğimiz günlerde Samsung’un sonraki saatlerinin kullandıkları yazılımdan bağımsız olarak iki farklı boyutta olacağını ima eden iki model numarası tespit etti.

Tizen

Samsung’un kesin olarak Andorid kullanmaya başlayacağını belli değil. Ancak düşünüldüğünde bu mantıklı bir hareket olabilir. Galaxy Watch 3 gibi Tizen tabanlı akıllı saatler, Spotify gibi temel uygulamalara sahipken ve genel olarak iyi kabul görürken, Wear OS’nin Android ekosistem bağlantılarından yoksun olduklarına şüphe yok.

Samsung, daha geniş uyumluluk sağlamak amacıyla böyle bir yola girebilir. Giyilebilir cihazlarda Apple veya Samsung ile karşılaştırıldığında pek başarılı olmayan Google’a kesinlikle yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, bu değişim tartışma yaratabilir.

Samsung, akıllı saat fanlarını kısmen benzersiz bir kontrol şeması ve güçlü pil ömrü ile sağlıyor. En yeni saati Apple dışındaki en iyi tasarım olarak adlandırılıyor. Wear OS veya Android’de başka bir sürümle giderse bu coşkuyu sürdüremeyebilir. Wear OS cihazları ne de olsa pek heyecan vermiyor.

Sıfır Volkswagen Polo fiyatları düştü!