Samsung telefon satışları düşüşe geçti

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2020 Cuma 11:41 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2020 Cuma 11:41 am

Samsung Tüketici Elektroniği Bölümü bir önceki çeyreğe göre; COVID-19 yüzünden yüzde 7,6 düşüşle 55,33 trilyon Won gelir elde etmeyi başardı. Gelir, sunucu ve mobil bileşenlere yönelik artan talep nedeniyle gelir ise yüzde 5,6 arttı. Peki, Samsung telefon satışları ne alemde?

Samsung telefon satışları düşüşe geçti. Samsung’un Mobil İletişim ve Ağlar İşletmelerini içeren IM sektörü, 26 trilyon Won konsolide gelir elde etti. COVID-19 yüzünden küresel çapta 2020’nin ilk çeyreğin sonuna doğru düşük sevkiyatlar gerçekleştirildi. Bu yüzden gelir daha az olsa da, şirket ürün karmasını geliştirerek, 5G modellerinin satış bölümünü artırarak ve pazarlama giderlerini verimli bir şekilde kullanarak sağlam kârlılık sağladı. Galaxy S20 Ultra ve Galaxy Z Flip, Samsung’un mobil bölümden kar etmesini sağlayan en önemli iki telefonu olmayı başarmış.

Samsung’un faaliyet karı yüzde 9,9 düşüşle 6,45 trilyon Won olarak açıklandı. Bunun nedeni; bellek satışlarından elde edilen karın daha yüksek olmasına rağmen, gelir üzerinde ağırlık veren aynı faktörlerden kaynaklanıyor.

Samsung telefon satışları düşüşe geçti

Mobil tarafta iyileştirilmiş ürün çeşitliliği ve şirketin OLED tedarikindeki müşteri tabanının çeşitlendirilmesi ile faaliyet karı yıllık bazda ise yüzde 3,5 arttı.

İkinci çeyrekte Samsung, COVID-19‘un neden olduğu ekonomik gerileme nedeniyle çoğu bölgede talebin sert bir şekilde düşmesini bekliyor. Şirket, pazar daraldıkça ve mağaza kapanışlarının etkilerinin doğrudan etkilerini sürdürdüğü için ürün satışlarında düşüş ve genel iş performansında düşüş bekliyor.

Piyasadaki belirsizliğin ortasında, şirket maliyet verimliliğini artırmaya, çevrimiçi ve B2B kanallarını güçlendirmeye odaklanacak. Üretim tesislerinde herhangi bir ek aksaklık olması durumunda, Samsung dünya çapında çeşitlendirilmiş üretim yeteneklerini esnek bir şekilde kullanarak yanıt vermeyi hedefliyor.

2020’nin ikinci yarısında da COVID-19 salgınının devam edeceği öngörülüyor. Bu yüzden Samsung da diğer firmalar gibi önlemlerini almaya başlamış durumda. Samsung, yeni katlanabilir telefonu Galaxy Fold 2 ve Note 20 ailesini ise ikinci yarıda tanıtacak. Bu modeller ile satışlarda toparlanma yaşanması umut ediyor.

Şirket ayrıca, kitle pazarındaki akıllı telefonlara 5G kapsamını genişleterek ve Ar-Ge, üretim, tedarik, kanal ve pazarlama boyunca tüm alanlarda operasyonel verimliliği artırarak ürün rekabetçiliğini artırmayı da planlıyor.

Realme 6i inceleme. Uygun fiyata güncel Android çözümü