Samsung, tablet pazarında ilginç bir hamle yapmaya hazırlanıyor

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 1:06 pm

Sızdırılan son bilgilere göre Güney Koreli üretici, katlanabilir ekranlı bir tablet üzerinde de çalışıyor.

Her ne kadar Samsung’un ilk katlanabilir akıllı telefon modelini piyasaya sürmesinin üzerinden sadece birkaç sene geçmiş olsa da, Güney Koreli teknoloji devinin 10 yılı aşkın süredir bu teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyor. Bununla birlikte, teknolojinin belli bir doygunluğa ulaşabilmesi için yavaş ilerleyen Samsung, artık katlanabilir ekran teknolojisinin yeterli seviyeye geldiğini düşünüyor.

katlanabilir ekranlı

Geçtiğimiz hafta yeni S akıllı telefon serisini tanıtan Samsung, şimdiden rotayı katlanabilir tablet modeline çevirdi. Gelen ilk haberlere göre, Samsung’un amacı yeni katlanabilir tablet modelini yeni Galaxy Tab S serisiyle birlikte tanıtmak. Buna göre de eğer her şey planlandığı gibi giderse, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yeni tableti görebiliriz.

 

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy Fold satış rakamını açıkladı

Bununla birlikte yeni tabletin özelliklerine ilişkin şu an için çok fazla bilgi bulunmuyor. Ancak şirket daha önce yaptığı açıklamalarda katlanabilir akıllı telefonların geleceğin yeni trendi olacağını söylemişti. Hatta bazı kaynaklardan servis edilen bilgilerde, Güney Koreli teknoloji devinin şu an ki amiral gemisi serisi olan Galaxy S modellerini biraz daha geriye çekeceği ve yeni dönemde en güçlü donanımların katlanabilir akıllı telefon modellerinde karşımıza çıkacağı iddia ediliyordu.

 

İşte bu açıklama ve iddialardan yola çıkarak, katlanabilir tablet modelinin de oldukça güçlü donanımlarla karşımıza çıkacağı ve iPad’in tablet pazarındaki hakimiyetini hedef alacağı söylenebilir.