Samsung, MacBook’un OLED tedariğinde de yer alacak

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 18 Şubat 2024 Pazar 12:48 pm

Birkaç senedir Apple’ın MacBook Pro ve Air’da OLED ekran kullanmak istediği konuşuluyor. Koreli haber sitesi The Elec, Samsung ‘un OLED’li MacBook’lar için 8. nesil OLED üretim hattı hazırladığını belirtti.

Burada ilginç bir durum var, The Elec söz konusu üretim hattındaki OLED panellerin 2027’den önce MacBook’larda kullanılmayacağını vurguladı. Eski tarihli raporlarda Apple’ın 2025 sonlarında OLED’li MacBook Pro’yu tanıtacağı ve satışa sunacağı ileri sürülmüştü. Muhtemelen Samsung’un yeni üretim hattından çıkacak olan paneller ilk dalga OLED’li MacBook’larda kullanılmayacak.

Samsung

İlginizi çekebilir: Rapor: Apple Yeni iPad’ler İçin Son Hazırlıkları Yapıyor

Ekran analisti Ross Young’a göreyse Apple bu sene içinde 13.4 inç’lik OLED ekranı olan MacBook Air çıkaracak. Young, OLED’li MacBook Pro’nun çıkmasının zor olduğunu söyledi.. Çünkü tedarik zincirinin dizüstü bilgisayarlar için yeterli OLED kapasitesine ulaşması 2026’yı bulacak. Young, 2026’ya kadar Apple’ın ve tedarikçilerin iPad ve MacBook Air modellerine odaklanacağını belirtti.

Ross Young aylar önce Apple’ın 2024 içinde OLED ekranlı MacBook Air’la birlikte iPad Pro modellerini çıkaracağını ileri sürmüştü. OLED ekranlı Mac’ler ve iPad’ler LCD’li modellere kıyasla daha yüksek parlaklık ve gelişmiş kontrast oranına sahip olacaklar. Ayrıca OLED panel LCD’ye göre daha az güç tüketiyor, bu sebeple daha uzun pil ömrü sunuyor.

X hakkında şok edici iddia!

Kaynak: TELE1