Samsung, kullanıcılarını üzecek bir karar aldı

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 2 Ekim 2021 Cumartesi 3:48 pm

Samsung’dan Galaxy S22 için ilginç karar. Samsung, şüphesiz dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri. Hatta Güney Koreli teknoloji devinin ürettiği yüzlerce farklı model göz önüne alındığında, sektörün en önemli oyuncusu demek yanlış olmaz.

İşte bu nedenle, dünya genelindeki milyonlarca kullanıcısı her yıl çıkacak yeni amiral gemisi modelini sabırsızlıkla bekliyor, tıpkı bu yıl da olduğu gibi. Bununla birlikte Samsung’tan gelen haberler, yeni amiral gemisini bekleyen teknoloji meraklılarını bir parça üzebilir.

Bir süredir Samsung’a yakın kaynaklardan servis edilen haberlerde, ünlü teknoloji şirketinin yeni amiral gemisi modeli olan Galaxy S22’de, daha önceki modellerden daha kompakt yani daha derli toplu ve buna bağlı olarak da daha ufak bir tasarım tercih edileceği konuşuluyordu. Aynı kaynaklardan servis edilen diğer bilgilerde ise, bu kompakt tasarıma erişebilmek adına batarya boyutundan feragat edileceği söylenmekteydi ki beklendiği gibi de oldu.

 

Galaxy S22

Güney Kore’de sertifikasyon kurumu olan SafetyKorea, Galaxy S22’nin batarya boyutunun 3.700mAh olduğu haberlerini doğruladı. Serinin bir önceki modeli olan Galaxy 21’in batarya boyutunun 4.000mAh olduğu düşünüldüğünde, bu yeni modelin bir öncekine göre 300mAh daha küçük bir bataryaya sahip olduğunu gösteriyor.

Peki bu durum akıllı telefonun günlük kullanım süresini ne derecede etkiler? İşte bu sorunun yanıtını ancak S22’yi elimize aldığımız zaman alabiliriz. Çünkü her ne kadar batarya boyutu düşse de, başta yeni nesil işlemci olmak üzere telefonun şarj kullanım süresini etkileyen birçok farklı etmen var.

Samsung’un yeni amiral gemisini, bu yılın sonunda ya da en geç yeni yılın ilk ayında tanıtması bekleniyor.

Üst seviye otomobil fiyatları çılgın atıyor!