Samsung katlanabilir telefonlarda çift ekran kullanılacak

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 3:21 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 3:21 pm

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri şu anda daha çok katlanabilir ekran teknolojileri ile ilgileniyorlar ve Samsung katlanabilir telefonlarda küresel gücünü gösteriyor. Şimdi ise şirket yeni bir tasarımla karşımıza çıkacak.

Katlanabilir ekranlar ile ilgili çalışmalar her ne kadar kolay gibi görünse bile büyük şirketler kendinden pek emin değil. Son olarak Samsung ile ilgili yaşanan genel problemler ilerleyen dönemlerde Huawei gibi kuruluşların katlanabilir ekranlardan neredeyse bir süreliğine vazgeçmesine neden oldu.

Katlanabilir ekranlarda aranan alternatiflerden sonra karşımıza, Samsung tarafından geliştirilen bir fikir çıktı. LG’nin “G8X ThinQ”i ve Microsoft’un “Surface Duo”su şimdiye kadarki en gerçekçi çözümler içerisinde yer alıyor.

2013 yılında ortaya atılan patent fikirlerinden birisi de Samsung’un katlanabilir ekran patenti olmuştu. Böylece şirketin 6 yıl önce katlanabilir ekranlar ile ilgili çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Samsung tarafından geliştirilen proje ise çift ekranlar. Şirket bu tür çiftli ekranlar sayesinde kullanıcı memnuniyetini artırmaya çalışıyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Samsung tarafından ortaya atılan patent fikrini 6 yıl sonra onayladı. 2013 teknolojisine göre imkansız olan bu teknoloji şu anda Samsung için yapılabilecek düzeyde. Peki sizce çift ekranlara sahip katlanabilir telefonlar kullanıcılar tarafından tercih edilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktabilirsiniz.

11.11 indirimleri N11 için felaket oldu