Samsung, kablosuz şarj teknolojisini ileri taşımayı hedefliyor

Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 7:10 pm

Teknoloji dünyasının en üretken isimlerinden biri olan Samsung, kablosuz şarj istasyonu teknolojisini gerçek anlamına taşımak istiyor.

Bilindiği üzere kablosuz şarj teknolojisi epey bir süredir hayatımızda. Her ne kadar henüz akıllı cihaz kullanıcılarının büyük bir kısmı için bu teknoloji pahalı ve/veya gereksiz olduğu için kullanılamıyor olsa da, bu kablosuz şarj teknolojisinin var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bununla birlikte, şu an var olan bu teknoloji, cihazların bir şarj istasyonuna konulması ya da yerleştirilmesi mantığına bağlı olarak çalışıyor. Yani aslında evet teoride cihazı istasyona bağlayan bir kablo mevcut değil ancak yine de örneğin şarj esnasında cihazı adaptörden alıp kullanmanız pek mümkün değil.

İşte Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kablosuz şarj teknolojisini gerçek anlamda kablosuz bağlantısız seviyesine çıkarabilmek için yeni bir patentini tanıttı. Şirket tarafından alınan bu patentte, şarj istasyonunun çevresindeki bütün akıllı cihazları aynı anda şarj edebildiği görülüyor.

 

Samsung, kablosuz şarj

Tabi yine cihazları doğrudan bu şarj istasyonunun üzerine koyarak da şarj etmek mümkün olacak. Ancak kim elinde kullanırken şarj etme imkanı varken, yine de şarj istasyonuna bırakmak ister ki? İşte burada muhtemelen, aradaki mesafe açıldıkça şarj etme süresinin uzaması gibi bir durum söz konusu olacaktır.

Muhtemelen diyoruz çünkü Samsung, bu teknolojinin detaylarını açıklamadı. Yani aynı anda kaç cihaz şarj edilebilir, şarj süresi ile cihazların bağlantı mesafesi arasındaki ilişki nedir ya da bu teknoloji gerçekten kullanıma sunulacak mı yoksa sadece bir proje olarak mı kalacak işte henüz yanıtlanmış değil.

Facebook adeta eriyip bitiyor!