Samsung Huawei için lisans istedi

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 29 Ekim 2020 Perşembe 9:23 pm

Şu aralar Huawei ile çalışmak isteyen şirketlerin sayısında ciddi bir artış var. Son olarak Samsung da Huawei ile çalışmak için izin istedi.

Bilindiği üzere Huawei ile ticaret ve iş birliği yapabilmek için ABD’den çeşitli izinlerin alınması gerekiyor. Bu izinler için ABD merkezli bir şirket olmanıza gerek yok. Eğer ABD’de ürünleriniz satılıyorsa, bu ülkede yatırımlarınız varsa hükümetin kara listeye aldığı bir şirketle çalışmak için çeşitli lisanslara ihtiyacınız oluyor.

Örneğin TSMC, ABD’de yapacağı yatırımlar öncesinde Huawei ile olan ticari ilişkilerini kesmek zorunda kalmıştı. Ayrıca küresel ölçekteki pek çok şirket de Çinli üreticiyle olan ilişkilerini dondurmuştu.

samsung

Huawei‘nin bağımsız hamleler atması üzerine Intel ve AMD gibi şirketler Huawei ile işbirliği yapmak için lisans aldı.

Şimdi bu isimler arasına Samsung da katıldı. Güney Koreli üretici Huawei‘ye ekran satabilmek için ABD’den gerekli olan lisansları çıkarttı.

Bu arada şunu da belirtmek gerekiyor. Hali hazırda Huawei’nin kullandığı OLED paneller BOE tarafından üretiliyordu. Görünen o ki Huawei BOE’nin ürettiği ekranlardan o kadar da memnun değil.

Hali hazırda Samsung OLED ekran pazarının yüzde 80’nine hakim durumda. Dolayısıyla Huawei’nin de Samsung ile ticaret yapması çok şaşırtıcı olmayacaktır.

Bilindiği üzere Samsung şu anda Apple‘a da ekran satıyor. Görünen o ki Huawei de Samsung’un müşterisi olacak.

Hawkeye dizisi için start veriliyor