Samsung hızlı şarj teknolojileri konusunda geri kaldı

Yayın tarihi: 14 Ekim 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 1:37 pm

Bilindiği üzere Samsung hızlı şarj konusunda o kadar da iddialı bir firma değil. Özellikle Çinli rakiplerini göz önüne aldığımızda Samsung’un hızlı şarj teknolojileri konusunda geri kaldığını söyleyebiliriz.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere bazı modellerde 120W hızlı şarj teknolojisi destekleniyor. Bu da telefonların dakikalar içerisinde şarj olacağı anlamını taşıyor. Peki Samsung cephesinde işler nasıl?

hızlı şarj

Geçtiğimiz günlerde Galaxy S22 ailesinin hızlı şarj detayları sızdırıldı. Edinilen bilgiye göre S22 modelinde 25W hızlı şarj desteği sunulacak. S22+ ve S22 Ultra modellerinde ise 45W’lık hızlı şarj teknolojisinin kullanılması bekleniyor.

Elbette bunların şimdilik söylenti aşamasında olduğunu unutmamak gerekli. Fakat bu değerler gerçekse Samsung’un hayal kırıklığı yaratacağını söyleyebiliriz. Keza Çinli rakipleri orta segment cihazlarda 60W ve üzeri hızlı şarj teknolojileri sunarken, Samsung’un üst segmentte dahi 45W hızlı şarj teknolojisi sunması pek de kabul edilebilir bir durum değil.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Apple’da da aynı sorun mevcut. Yani hızlı şarj olayı çok fazla yaygın değil. Fakat Apple fanlarının bu durumu çok da umursadığını söyleyemeyiz.

Paris iklim anlaşması konusunda bomba gibi bir iddia ortaya atıldı