Samsung güvenlik güncellemeleri yeterli görmüyor

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 1:27 pm

Samsung güvenlik güncellemeleri genellikle yeterli görülmüyor. Bu tür durumlarda en yakın rakibe bakmak daha yerinde bir karar olacaktır.

Apple güvenlik ile ilgili ayrıntılı incelendiğinde iPhone cihazlarının çok üst seviyede olduğu görülüyor. Elbette burada iPhone akıllı telefonlarını ön plana çıkaran güvenlik güncellemelerinin sadece gücü değil.

Apple iPhone cihazlarının en eski modellerine bile güvenlik güncellemeleri getiriliyor. Böylece Apple kendi ürünlerine sahip çıktığını her seferinde gösteriyor. Samsung ise bu konuda çok sert bir şekilde eleştiriliyordu.

Samsung güvenlik güncellemeleri

Şirket tarafından yayınlanan bir karara göre Samsung ürünlerine en az 4 yıl düzenli güvenlik güncellemesi getirilecek. Böylece çok daha sağlam modeller piyasada yer alacak. Özellikle siber güvenlik alanında yaşanan sorunlar nedeniyle böyle bir karar alındığı düşünülüyor.

Neredeyse bütün bilgilerimiz akıllı telefonların içerisinde. Bu nedenle cihazlar tahmin edilenden daha fazla bir öneme sahip. Samsung bu durumu henüz yeni kavramış gibi görünüyor. Aldığı karara göre 2019 yılından itibaren tanıtılan Galaxy modelleri 4 yıl boyunca düzenli bir şekilde güvenlik güncellemesi alacak.

Ayrıca son detaylara göre güvenlik güncellemesi alacak olan modeller sadece amiral gemileri olmayacak. Galaxy Note serisi için Note 10’a kadar koruma sağlanacak. Galaxy S serisi ise S10’dan başlayıp üst modellere doğru güncelleme verilecek.

Samsung cihazlarının önemli bir bölümünde güvenlik güncellemelerinin yer alacağı tahmin ediliyor.

32TL’lik Valheim rekor üzerine rekor kırıyor