Samsung, Galaxy Z Fold 3 için farklı tasarımlar deniyor

Yayın tarihi: 9 Ocak 2021 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 5:04 pm

Yaklaşan Samsung Galaxy S21 modelinin delikli bir kameraya sahip olması beklense de, Galaxy Z Fold 3 modelinin ekran altı bir ön kamera içereceği söylentileri internete yayıldı. Let’s Go Digital’e göre, Samsung yeni ekran altı kamera teknolojisini bu yıl ticarileşmeye hazır hale getirecek.

Ekran altı kamera hakkında bilgi veren dosyalar, Samsung Display tarafından geçen yıl mayıs ayında dosyalandı. Aynı belgeler USPTO (Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi) tarafından ise ‘Görüntüleme Cihazı’ başlığıyla 31 Aralık’ta yayınlandı.

Galaxy Z Fold 3

Samsung üç farklı tasarım ile farklılık yaratmaya çalışsa da yeni uygulama, Xiaomi ve Oppo’dan gördüklerimize oldukça benziyor.Telefon beklendiği gibi büyük bir ana ekrana sahip olacak , ancak altında gizlenen çok daha bir ekran mevcut. Selfie çekmek istediğinizde alt kamera ortaya çıkıyor. Firma ekran panelinin bir bölümüne de kızıl ötesi sensör ve flaş koyacak. Panel altı sensörler, ışık iletim sorunlarına eğilimli olduğu için yeni patent, görüntü kalitesini etkileyebilir. Samsung’un 2016’dan beri bu teknoloji üzerine çalıştığı düşünülürse, görüntü kalitesi için de bir çözüm üretmeleri muhtemel.

En ufak detayın bile fark yarattığı gelişen telefon teknolojisinde ekran alt kamera uygulamasını ne zaman kullanmaya başlayacağımızın tarihi henüz net değil. Galaxy Z Fold 3 modeliyle sunulacağı iddia edilen yeni ekran altı kamera teknolojisi hakkında firma tarafından net bir bilgi gelmedi.

Bitcoin sert düşüş yaşıyor: Mutlu hikayenin sonuna mı geldik!