Samsung Galaxy Watch 5 serisinde yeni bir değişiklik yapmak için kolları sıvadı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 8:30 am - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 8:32 am

Akıllı saat dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Galaxy Watch, günden güne kullanıcı kitlesini arttırıyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen Galaxy Watch serisi, Galaxy Watch 4’e kadar yine Samsung tarafından üretilen Tizen işletim sistemini kullanıyordu.

Bununla birlikte Galaxy Watch 4 ile birlikte Tizen ısrarından vazgeçen teknoloji devi, birçok akıllı saat üreticisi gibi bu modelle birlikte Android işletim sistemine geçmişti. Bu kararının meyvelerini toplamaya başlayan Samsung’un 2021 yılı akıllı saat satışlarından son derece memnun olduğu birçok defa dile getirilmişti. Tabi doğal olarak akıllı saat serisinin yeni modelinde de Android Wear’ın kullanımına devam edilecek.

 

Öte yandan tanıtımına kısa bir zaman kaldığı tahmin edilen Samsung Galaxy Watch 5’de, önemli bir değişiklik görmemiz kuvvetle muhtemelen. Samsung’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, dördüncü seride Galaxy Watch ve Galaxy Watch Classic olarak iki farklı modelle karşımıza çıkan akıllı saat, yeni modelinde Galaxy Watch ve Galaxy Watch 5 Pro olarak piyasaya sürülecek.

 Galaxy Watch

Bu değişikliğin basit bir isim değişikliğinden mi ibaret yoksa baştan başa bir başkalaşım mı işte bunu zaman gösterecek. Ancak akıllı saat tutkunlarını en çok korkutan şey, tasarımsal anlamda bir değişime gidilmesi. Çünkü Galaxy Watch 4 Classic modeli daha önce pek çok Galaxy Watch modelinde görüldüğü gibi dönebilen büyük bir yuvarlak ekranla geliyordu.

 

Akıllı saat ile geleneksel saatleri birleştiren bu tasarımın, akıllı saat kullanıcıları tarafından oldukça tutulduğunu da söyleyelim.

Galaxy Z Fold 4’ün çift hücreli pil kapasitesi ortaya çıktı