Samsung Galaxy S11 kamerasıyla fark yaratacak

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 12:03 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 12:03 pm

Samsung, 2020 yılının Şubat ayında yeni amiral gemisi modeli Galaxy S11 ile karşımıza çıkacak. Kamera konusunda seneye dörtlü kamera kurulumuna geçeceğini düşündüğüm Samsung, bugün aldığı patent ile devrimsel bir özelliğe imza atmaya hazırlandığının sinyallerini verdi.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü‘nden (WIPO) alınan patent sayesinde; yiyeceklerdeki proteinler, yağlar ve karbonhidrat seviyesi kamera ile belirlenebilecek. Ayrıca bu kameradaki sensör sayesinde meyvelerdeki şeker oranı ve genel besin değerleri de ölçümlenebilecek.

Bu işlemi yapan mobil cihazlar bulunuyor. Ancak bu cihazlar Türkiye’de tek başına 15.000 TL civarında satılıyor. Galaxy S11 bu özelliği kamerasına entegre etmeyi başarırsa özellik sağlık açısından büyük bir hamle yapmış olacak.

iPhone 11 ne kadar sağlam? İşte bu sorunun yanıtı!

Apple’ın Apple Watch ile arşa çıkardığı sağlık yetilerine karşı Samsung cephesinden de böyle bir hamlenin gelmesi her zaman olduğu gibi biz kullanıcılara yansıyacak. Bakalım 2020 yılında akıllı telefon modelleri hangi alanda bir sıçrama yaşayacak?