Samsung Galaxy S10 beklentileri karşılayabilecek mi?

Yayın tarihi: 13 Şubat 2019 Çarşamba 6:04 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2019 Çarşamba 6:04 pm

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabet söz konusu. Özellikle Çinli üreticilerin global pazara açılmasından sonra dengeler tamamen değişti diyebiliriz. Samsung, Apple gibi devlerin pazar payı hızla düşerken, LG, HTC ve Sony gibi arka planda yer alan üreticiler kepenk indirme noktasına geldi.

 

Haliyle rekabet bu kadar üst düzey olunca, üreticilerin teknoloji tutkunlarını heyecanlandırmak için daha yenilikçi adımlar atması gerekiyor. Özellikle Çinli üreticilerin bu konuda hayli girişken oldukları söylenebilir. Çift ekranlı telefonlardan tutun da uçtan uca tam ekran tasarımına sahip pek çok modeli üretiyorlar.

 

Diğer tarafta kalan üreticiler ise kendi çizgilerini bozmadan yola devam etmeye çalışıyorlar. Örneğin Samsung ve Apple. Apple 2017 yılında geçiş yaptığı çentikli tasarım çizgisinde yoluna devam ederken Samsung ise farklı bir tasarım çizgisi üzerine yoğunlaştı. Güney Koreli şirket 2017’den günümüze Infinity Display çizgisiyle yoluna devam etti. Çentikli modellerin hit olmasına karşın bu trende hiç bulaşmadı.

Infinity-O ile farklı bir tasarım

Şimdiye kadar Infinity Display tasarımından ödün vermeyen Samsung, 20 Şubat’ta satışa sunacağı yeni Galaxy S modellerinde Infinity O ismini verdiği delikli bir ekran tasarımından yararlanacak. Bu tasarım çizgisi ekranda kamera için ayrılmış bir delikle birlikte geliyor.

Infinity-O tasarımının 2019’a damga vuracağını şimdiden söyleyebiliriz. Malum 2018 çentikli telefonların yılı olmuştu. 2019 ise delikli ekran tasarımına sahip modellerin yılı olacak diyebiliriz..

Bu modellerin en iddiaları ise yeni S modelleri olacak. Samsung’un 20 Şubat’ta tanıtacağı Galaxy S10, S10E ve S10+ modelleri Infinity-O tasarımı ile karşımıza çıkacak.

Parmak izi okuyucusu ekran altına taşınıyor

Samsung’un parmak izi okuyucusunu ekranın altına taşıma planları 2017’ye dayanıyor. Güney Koreli teknoloji devi, 2017 yılında satışa sunduğu Galaxy S8 ve S8+ modellerinde parmak izi okuyucusunu ekranın altına almayı planlıyordu. Fakat bunu başaramadı.

Aynı yıl içesinde Qualcomm bu konuda önemli bir yol kat etti ve dünyanın ilk ekran altı parmak okuyucusu teknolojisini geliştirdi. Sonradan bu teknolojiyi ilk kullanan üretici Vivo oldu.

Nitekim Samsung, 2017’de yapamadığı şeyi 2019’da yapacak. Bu sene çıkacak olan S serisinin yeni modellerinde fiziksel parmak izi okuyucusu yerine, ekran altı parmak izi okuyucusu bulunacak.

Üstelik bu teknolojinin şimdiye kadarki en kararlı ve en stabil çalışan parmak izi okuyucusu olacağı da iddia ediliyor. Tabi test etmeden konuşmak pek doğru olmayacaktır.

Kamera sayısı artıyor

Geçtiğimiz yıl Huawei’nin satışa sunduğu P20 Pro modeli sektördeki önemli bir tabuyu da yerle bir etti. 3’lü ana kamera modülü ile 2’den fazla kamera gereksiz tabusunu yerle bir eden Huawei, sektörde önemli bir devrim yaptı.

Şu aralar 3 hatta 4 kameralı akıllı telefonları görmeye alıştık. Nitekim Samsung’un yeni amiral gemisi modelinde de 4 kamera olması bekleniyor. S10E’de çift ana kamera, S10’da 3’lü ana kamera ve S10+’da ise 4’lü ana kamera modülünün yer alacağı belirtiliyor. Elbette bu durum da henüz netlik kazanmadı.

Fiyat beklentileri aşabilir

Tüm bu özellikler kulağa son derece hoş geliyor. Genel olarak bakıldığında Galaxy S10 modelleri tüm beklentileri karşılayabilecek nitelikte. Elbette bu beklentilerin kullanıcılara ne kadara mal olacağı da çok önemli.

Şimdiye kadar sızdırılan fiyat bilgilerine göre, serinin en ucu modeli olan Galaxy S10E’nin 700 – 800 euro bandından satışa sunulacağı belirtiliyor. S10 modelinin 900 euro, S10+ modelinin ise 1000 ile 1100 euro arasında bir fiyattan kullanıcıya ulaştırılacağı iddia ediliyor.

Açık konuşmak gerekirse bu fiyatlar beklentilerin bir tık üzerinde diyebiliriz. En azından Türkiye pazarı için. Çünkü dışarıda 1000 euro olan bir cihazın ülkemizdeki satış fiyatı 10.000TL civarında olacaktır. Malum şu aralar bir telefon için bu parayı verebilecek kişi sayısı da oldukça sınırlı.

macOS Mojave temiz kurulum nasıl yapılır?