Samsung Galaxy Fold serisi için yeni bir tasarım üzerinde çalışıyor

Yayın tarihi: 30 Kasım 2020 Pazartesi 8:31 am - Güncelleme: 29 Kasım 2020 Pazar 1:32 pm

Samsung Galaxy Fold serisi için  3’lü mekanizmayı hayata geçiriyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Katlanabilir ekranlı telefon sektörünün öncü isimlerinden biri olan Samsung, bu pazardaki çalışmalarına 2014 yılında başlamıştı. En azından katlanabilir ekranlı telefon modeline ilişkin ilk detaylar o zaman ortaya çıkmıştı. Samsung bu çalışmaların varlığını kabul etse de bu teknoloji için henüz erken olduğu fikrindeydi.

Fakat diğer üreticilerin de katlanabilir ekranlı telefonlar üzerinde çalışması sonrasında Samsung çalışmalarına hız verdi ve ilk katlanabilir ekranlı modelini satışa hazır hale getirdi.

Samsung Galaxy Fold

Samsung şimdi Fold serisini rakiplerinin bir adım önüne geçirebilmek için benzersiz bir tasarıma imza atmaya hazırlanıyor.

Samsung‘un yeni planı Galaxy Fold serisini 2 yerine 3’e katlanan bir yapıyla kullanıcılara sunmak. Üstelik hepsi bu kadar da değil. Telefonun içerisinde bir de fiziksel klavye yer alacak. Böylece telefon tablet konumuna geldiğinde klavye destekli bir PC görevi görecek.

Şekline bakıldığında zaman yeni tasarımın hayli göz alıcı göründüğü inkar edilemez. Ayrıca alttan çıkan klavye de telefonun albenisini arttırıyor.

Elbette mevcut şartlarda böyle bir cihazın satış fiyatı hayli ütopik olacaktır. Hatırlanacağı üzere Fold 2 bile ülkemizde 20.000 TL‘den satışa çıkmıştı. Dolayısıyla yeni tasarıma sahip bu Fold modeli için en az 30.000 TL‘yi gözden çıkarmak gerekebilir. Yine de bekleyip göreceğiz

Covid-19 hız kesmedi!