Samsung Galaxy Fold ‘da o güncellemeyi alacak

Yayın tarihi: 27 Şubat 2021 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 6:00 pm

Geçen hafta Samsung, en yeni One UI 3.1 arayüzünü eski cihazlarına getirmeyi planladığını duyurdu. Dün güncellemenin 2019’un Galaxy Note 10 serisine ulaştığını öğrenmiştik. Şimdi ise Samsung Galaxy Fold güncellemeyi almaya başlıyor.

Fransa’dan gelen raporlara göre, yeni yazılım F900FXXU4EUBF yapı numarasını taşıyor. Ve ayrıca Mart güvenlik yamasını da beraberinde getiriyor. One UI 3.1 güncellemesi, daha önce Mavi Işık Filtresi olarak adlandırılan yeni kamera modları, Özel Paylaşım ve Göz Konforu Kalkanı gibi küçük geliştirmeler getiriyor. Yeni özellikler arasında gözlerinizi ferah tutmak ve geceleri daha kolay uykuya dalmanıza yardımcı olmak için gün boyunca mavi ışığı otomatik olarak ayarlayan Samsung’un Göz Konfor Kalkanı bulunuyor. Özel Paylaşım, paylaştığınızda fotoğraflardaki konumlar gibi meta verileri kaldırmanıza ve dosyanın diğer taraf için ne kadar kullanılabilir olacağını seçmenize olanak tanıyan şık bir özellik.

Galaxy Fold

Samsung’un ilk katlanabilir telefonu, özel olarak geliştirilen ekran ve menteşe sistemine sahip. Cihaz 7.3 inç büyüklüğünde ve 1536×2152 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip. Ekranın sağ üst kısmında kameralara ev sahipliği yapan bir çentik mevcut. Telefonun dış yüzeyinde ise 4.6 inç büyüklüğünde ve 840×1960 piksel çözünürlüğünde bir ekran daha yer alıyor. Ayrıca her iki ekran da 420 ppi değerinde. Cihaz 7 nm üretim sürecine sahip Snapdragon 855 işlemci kullanılıyor. 12 GB LPDDR4x RAM ve 512 GB UFS 3.0 dahili depolama biriminin kullanıldığı modelde microSD kart desteği ise bulunmuyor.

İnternetten telefon sipariş etti bakın kutudan ne çıktı: Bu sefer hıyar değil