Samsung Display LCD panel üretimini bitiriyor

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 9:43 am - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 9:43 am

Samsung Display şu anda Güney Kore’de iki, Çin’de iki LCD üretim hattı kullanıyor. Samsung’a göre bu karar şirketin kuantum nokta ekranlara geçişini hızlandıracak.

Samsung Display LCD panel üretimini bitiriyor. Başka bir internet sitesinde ise gelecekteki kuantum nokta TV’lerinin LCD paneller yerine OLED kullanacağını dile getirdi.

Kararın alınmasındaki en önemli neden olarak LCD panel fiyatlarının dünya çapında düşmesi gösteriliyor. Samsung geçen yıl, dünya genelinde TV’lere olan talebin zayıflamasına rağmen Çinli üreticilerin LCD ekranların üretimini artırdığını bildirdi. Bu da ekranların fiyatlarının düşmesine neden oldu. Samsung Display, LCD üretim hatlarını kapatan tek üretici değil. LG Display, 2020’nin sonunda Güney Kore’de de LCD üretimine son vereceğini duyurdu.

Samsung Display LCD panel üretimini bitiriyor

Geçtiğimiz Ekim ayında Samsung Display, LCD panellerden üretimi azalttığından gelecek TV’leri için beş yıllık yaklaşık 10.7 milyar $ kuantum nokta teknolojisine yatırım yaptığını duyurdu. Bununla birlikte, Samsung’un mevcut kuantum noktası veya QLED TV’leri hala kuantum nokta katmanlarının arkasında LCD paneller kullanıyor. Samsung ayrıca, ayrı bir katmana olan ihtiyacı ortadan kaldıracak, kendi kendine yayılan kuantum-nokta diyotları geliştirmek için çalışıyor.

Samsung’un OLED TV’lere yaptığı yatırım The Elec tarafından da bildirildi. Şirket, laptoplar için OLED teknolojisine yabancı değil, ancak on yıl önce büyük OLED panel pazarından çıkarak pazarda rakibi LG Display’in baskın olmasına izin verdi. Samsung Display, yıl sonuna kadar mevcut LCD siparişlerini vermeye devam edebileceğini söylese de, dünyanın en büyük TV üreticisi Samsung Electronics’in LCD TV’lerinde hangi paneli kullanacağı hakkında sorular var. Samsung, kapatma kararının LCD tabanlı QLED TV serisini etkilemesini beklemediğini söyledi. Yani kısa vadede hiçbir şey değişmiyor.

Bir ihtimalde Samsung’un LCD panellerini, zaten Samsung TV’ler için paneller tedarik eden TCL, CSOT ve AUO gibi tedarikçilerden satın alması. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan dedikodularda Samsung’un tüm Güney Kore LCD üretim hatlarını kapatabileceğini ve Samsung Display’in yatırım yaptığı CSOT gibi Çinli üreticilerden satın aldığı panellerle üretimini devam ettirebileceğinden bahsediliyordu. İlerleyen vakitler ne gösterir bilemeyiz.

Yaşlıların kullanabileceği telefon modelleri