Samsung bütçe dostu telefonlarına yenilerini ekliyor

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2023 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 8:04 pm

 Güney Koreli teknoloji devi bu hafta da Samsung Galaxy F34’ü resmen tanıttı.

Akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam eden Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir yandan üst ve orta segmentte dikkat çekici telefonlar piyasaya sürerken, bir yandan da özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyük ilgi gören bütçe dostu telefonları ihmal etmiyor. Bu noktada da devreye Galaxy F serisi giriyor. Bu yıl Galaxy F14 ve F54’ün çıkışıyla birlikte biraz daha büyüyen Galaxy F serisine bu hafta yeni bir model daha eklendi. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Samsung Galaxy F34, dün Hindistan’da düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

Kısa süre önce çıkan Samsung Galaxy M34’ün Hindistan pazarına uyarlanan biraz değişik bir versiyonu olan Galaxy F34, Galaxy M34 ile oldukça benzer özelliklere sahip. Bunların başında da yonga seti geliyor. Galaxy M34 gibi F34 de Exynos 1280 yonga setinden güç alıyor. 128 GB dahili depolama alanına sahip telefonda kullanıcılara RAM konusunda iki seçenek sunuluyor: 6 ya da 8 GB. Öte yandan telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor.

Galaxy F34

 

İlginizi çekebilir: Galaxy S11 tanıtım tarihi açıklandı!

Samsung’un ilk olarak Hindistan’da satışa çıkardığı bütçe dostu yeni telefonu, 120 Hz yenileme hızına sahip Super AMOLED bir ekranla geliyor. 6.5 inçlik bu ekranın maksimum parlaklığı ise 1000 nit. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor.

Samsung Galaxy F34’ün arka yüzünde üçlü bir arka kamera var. Bu üçlü kameranın ana lensi, OIS destekli 50 megapiksellik bir lens. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Samsung, telefonun kamerasında Fun Mode özelliğinin olacağını açıkladı. Bu özellik 16 farklı lens efektini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Öte yandan kameranın Single Take özelliği tek bir tıklamayla bir seferde dört video veya fotoğraf çekilmesini mümkün hale getiriyor.

Samsung Galaxy F34, 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Samsung tarafından paylaşılan bilgilere göre 6000 mAh’lık bu büyük batarya sayesinde telefon tek şarjla iki gün kullanılabilecek. Telefonun şarj hızı ise 25 W. Android 13 tabanlı One UI 5 yazılımını kullanan telefonda 5G desteği bulunuyor.

iPhone 15 serisinin tanıtım tarihi netlik kazanıyor