Samsung ABD’de 11 yeni çip fabrikası inşa edecek

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 1:28 pm

Son yayınlanan raporlara göre Samsung Electronics Co., önümüzdeki yirmi yıl içinde ABD’de 11 yeni çip fabrikası geliştirmek için yaklaşık 200 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

Samsung’un ABD’de yatırımları ve projeleri devam ediyor. ABD ile Güney Kore devletinin yakın ilişkisinin yanında güney koreli teknoloji devi ABD’de 40 yılı aşkın üretim geçmişine sahip ve şirket ayrıca 20 binden fazla kişiye iş imkanı verdiğini söyleyelim.

Güney Koreli teknoloji devi şu an için 11 yeni çip üretim tesisinin muhtemel inşası için vergi muafiyetinin gelmesini bekliyor. ABD senatosundan bu taleplerinin geçmesini bekliyor. Bunun ile beraber yeni yatırımlarını da yapmaya hazırlanıyor. Hali hazırda dünyanın en büyük bellek yongası üreticisi konumunda ve 192,1 milyar dolarlık yeni yatırım planı da ortaya çıkmış durumda.

çip fabrikası

 

Samsung Texsas’da yapılması hedeflenen yeni tesislerin inşası konusunda “Şu anda inşa etmek için belirli planlarımız yok, ancak Teksas Eyaleti’ne Bölüm 313 başvuruları, Samsung’un potansiyel olarak ek üretim tesisleri inşa etmenin uygulanabilirliğini değerlendirmek için uzun vadeli bir planlama sürecinin bir parçası.” şeklinde açıklama yaptı.

Texas Comptroller’ın ofisine göre, Bölüm 313 “devlet okullarının bölgelerinin kendi topluluklarına yatırım yapan işletmeler için vergi teşvikleri sunmasına izin veriyor.” Ek olarak, yıl sonunda sona erecek, bu nedenle şirketlerin vergi avantajlarından yararlanmaya devam etmek için yeniden başvurmaları gerekiyor.

Samsung, üretim kapasitesini artırmak ve kalıcı bir çip kıtlığını gidermek için Mart ayında Washington’u uluslararası çip üreticilerine mevzuat kapsamında vergi borcundan muafiyet gibi devlet teşviklerine de ihtiyaç duyduklarını açıklamıştı.

Galaxy A23 5G Avrupa’daki fiyatı ortaya çıktı