Samsung, 6G bağlantı teknolojisi hakkında önemli bilgiler paylaştı

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 7:31 pm

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Samsung, yayınladığı bir makale ile 6G bağlantı teknolojisi hakkında çok önemli bilgiler paylaştı.

Yakın bir zamana kadar 5G teknolojisi dahi tartışmalı bir konuyken, şimdilerde yavaş yavaş gündemi yeni bir konu meşgul etmeye başlıyor: 6G. Teknoloji dünyasının en önemli ve en yenilikçi isimlerinden biri olan Samsung, bu konuda yıllardır önemli çalışmalara imza atıyor. Güney Koreli teknoloji devi, bu alanda yaptığı çalışmalara ilişkin elde ettiği bulguları ve bu teknolojiye geçiş yapılabilmesi halinde gündelik hayatta nelerin değişeceğine ilişkin bilgileri yayımladığı bir makale ile paylaştı.

Bilindiği üzere şu an neredeyse dünya genelinde standart veri ve bağlantı teknolojisi olarak kabul edilen 5G, maksimum 20Gbps’lik bir hız vadedebiliyor. Öte yandan Samsung, 6G teknolojisi ile birlikte bu hızların 50 kat kadar artacağını ve kullanıcılara 1Tbps hızında deneyim imkanı sağlayacağını iddia ediyor.

 

Samsung, 6G

Üstelik Samsung’un amacı, bu teknolojiyi 1Ghz’in altıdaki düşük bantlarda, 1 ile 24Ghz aralığındaki orta bantlarda ve 24 ile 300Ghz aralığındaki yüksek bantlarda sunabilmek. Bu sayede her kesimden veri ihtiyacında 6G teknolojisi aktif olarak kullanılmış olacak.

 

Öte yandan şirket yaptığı denemelerde de önemli bir yol kat edildiğini açıkladı. Makalede yer verilen bilgilere göre, 2021 yılının Haziran ayında 15 metrelik bir iç mekan testinde 6 Gbps aktarım hızı alabilen Samsung, bu yıl içindeki ilk deneyinde 30 metre mesafede 12 Gbps’ye ulaştı. 6G konusunda çalışmaların devam ettiğini bildiren Güney Koreli teknoloji devi, teknoloji dünyasının tam olarak ne zaman 6G’ye hazır olacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

YouTube TV yeni bir güncelleme alıyor