Samsung 200 MP’lik kamerasını tanıttı

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 3:03 pm

Bugün artık akıllı telefonlarda en çok dikkat edilen özelliklerden birisi kamera haline gelmiş durumda. Kullanıcılar yeni bir telefon alacağı zaman ilk baktığı özelliklerden birisi kamera kabiliyeti oluyor.

Bu yüzden akıllı telefon üreticileri de bu konuda sıkı bir yarışa girmiş durumda. Neredeyse tüm şirketler daha iyi bir kamera sunabilmenin yollarını arıyor. Görünüşe bakılırsa Samsung bu konuda rakiplerinin önüne geçeceği bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

samsung

 

Güney Koreli teknoloji devi, telefonları için gerçekten etkileyici bir kamera hazırlıyor. Şirketin Exynos yonga setlerini de hazırlayan departmanı, Samsung telefonlarda kullanılacak 200 megapiksellik yeni telefon kamerasını tanıttı. Hatırlayacağınız gibi şirket, daha önce de ISOCELL HP1 adını taşıyan 200 megapiksellik bir telefon kamerası duyurmuştu. Daha ISOCELL HP1’i herhangi bir telefonda görememişken, bir sonraki 200 megapiksellik kamera da tanıtıldı. Görünüşe bakılırsa şirket bu konuda oldukça verimli çalışıyor.

ISOCELL HP3 adını taşıyan bu yeni model, adından da anlaşılacağı üzere daha önce tanıtılan ISOCELL HP1’in daha gelişmiş bir versiyonu. HP3’ün HP1’den belki de en büyük farkı ise boyutu. HP3’teki piksel boyutları HP1’deki piksellerden yüzde 12 daha küçük. Bu da kameranın telefonda daha az yer kaplayacağı anlamına geliyor ki bu kameranın telefona entegre edilebilmesi için oldukça önemli. HP1’i piyasada herhangi bir telefonda görememiştik. Fakat boyut sorununun çözülmesi sayesinde HP3’ü belki de yeni çıkan telefonlardan birinde görme şansı yakalayacağız.

Yeni PlayStation Plus artık Türkiye’de