Samsun’da geliştirildi; işte kahvehanelerde oyun yasağını bitirecek proje

Yayın tarihi: 5 Eylül 2020 Cumartesi 2:03 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2020 Cumartesi 2:05 pm

Samsun’da koronavirüs salgını nedeniyle kahvehanelerde devam eden oyun yasağını bitirebilecek bir proje geliştirildi. Masa örtülerinin tek kullanımlık olacağı projede, okey taşları her oyundan sonra dezenfekte edilecek.

19 Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) öğretim görevlisi olan Mustafa Türkmen ve kahvehane sahibi Yavuz Selim Çakırtaş tarafından geliştirilen prototip düzenlenen etkinlikle basına tanıtıldı. Etkinlikte temsili bir şekilde bir oyunun nasıl olacağı gösterilerek, yetkililerden bu uygulamanın değerlendirmesi istendi.

TAŞLAR HER OYUNDAN SONRA DEZENFEKTE EDİLECEK

İHA’da yer alan habere göre, proje şu sözlerle anlatıldı: “Kahvehanelerde masa örtüleri tek kullanımlık olacak. Okey taşları her oyundan sonra dezenfekte edilecek. Oyunlar tek kullanımlık eldivenle oynanacak. Sık sık da dezenfektan ikramı yapılacak. Hazırlanan prototipin masalarda kullanılması ile de virüsün geçme şansı sıfıra indirilecek.”

BU SİSTEMDE YANCIYA YER YOK

“Yalnız bu konuda en çok üzülecekler ise yancılar olacak. Çünkü bu sistemde yancıya yer yok. Prototip bir masayı ortadan dörde bölüyor. Yapılan bölme işlemiyle fiziksel mesafe sağlanıyor. Asetat kağıdı ile ile oyuncular birbirini görürken, hava geçişine ise engel olunuyor. Herkes masanın kendi bölümünde maske ve tek kullanımlık eldiven takarak oyununu oynarken, masanın ortasında yer alan boşluktan dezenfekte edilmiş taşlar değiş tokuş edilebiliyor.”