Samsun Tütün İskelesi: Üç lider yan yana

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2019 Pazar 5:47 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2019 Pazar 5:47 pm

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatmak için Samsuna çıkışının 100. yılı nedeniyle yurt genelinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında törenler düzenleniyor. Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun’daki törenlere AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Cumhurbakanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılı dolayısıyla Tütün İskelesi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenlerine konuştu.

Erdoğan özetle şunları söyledi;

“2023 hedeflerimize bağlıyız ve takibini her alanda sıkı şekilde yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde özel bir ekip kurduk.

Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz.

Onca derin acıya rağmen milletimiz hiçbir zaman düşmanına benzemek gibi bir yanlışın içine düşmemiştir. İhanetlerin en büyüğüne verdiğimiz cevap sadece tehcirden ibarettir. Tarihin ve arşivlerin ortaya koyduğu gerçeklere rağmen bir asırdan fazladır bizi suçlayanlar, insanımızın yaşadığı zulümleri ısrarla görmezden geliyorlar.”