Şampiyonlar Ligi’nde gol yağmuru! İşte gecenin sonuçları…

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 7:27 am - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 7:27 am

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen ilk iki takım belli oldu. Tottenham’ı ilk maçta 1-0 yenen Leipzig, rakibini sahasında da 3-0 yenerek tur biletini kapan ilk takım oldu. Atalanta ise sahasında 4-1 mağlup ettiği Valencia’yı rövanşta da Ilicic’in tarihi performansıyla 4-3 yenerek çeyrek finale kalmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde 8 takımın yer alacağı çeyrek final biletinin ilk iki sahibi Almanya ve İspanya’da sahibini buldu. İlk maçtaki avantajlarını rövanşta kaybetmeyen Leipzig ile Atalanta çeyrek finale yükselen takımlar oldu. Tottenham ile Valencia, Avrupa’ya veda etti.

VALENCIA 3-4 ATALANTA

Atalanta ilk maçta 4-1 mağlup ettiği Valencia’ya İspanya’da da rahat vermedi. İtalyan ekibinin 4 golünü de Ilicic kaydetti. Sloven futbolcu 3 ve 43’te penaltıdan olmak üzere 71 ve 82. dakikalarda fileleri havalandırdı. Valencia’yı maç içinde umutlandıran goller de 21 ve 51. dakikalarda Gamerio ve 67. dakikada Ferran Torres’ten geldi. 4-3 biten mücadele sonrasında sahadan mutlu ayrılan Atalanta oldu.

LEIPZIG 3-0 TOTTENHAM

Tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Leipzig, 2017-2018 sezonunda Beşiktaş’ın da yer aldığı grubu 3. tamamlamıştı. Bu sezon ise Alman kulübü adeta tarih yazdı!

Tottenham’ı ilk maçta deplasmanda Werner’in golüyle 1-0 yenen 32 yaşındaki teknik direktör Julian Nagelsmann’ın ekibi, İngiliz rakibini sahasında da 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Leipzig’e tarihi zaferi getiren golleri 10 ve 21. dakikalarda takım kaptanı Sabitzer ve oyuna sonradan giren Forsberg 87. dakikada kaydetti.

Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam iki karşılaşma oynanacak.

İlk maçta Dortmund’a 2-1 mağlup olan Paris Saint-Germain, rövanş maçında Alman ekibini evinde ağırlıyor.

Gecenin diğer maçında ise İspanya’da Liverpool’u 1-0’la geçen Atletico Madrid, Anfield Road’da ingiliz ekibine konuk olacak. Maçlar TSİ 23.00’te başlayacak.