Şampiyonlar Ligi yarı finale yükselen iki takım daha belli oldu

Yayın tarihi: 15 Nisan 2021 Perşembe 1:17 am - Güncelleme: 15 Nisan 2021 Perşembe 1:19 am

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Liverpool, Real Madrid’e elendi. Borussia Dortmund’u yenen Manchester City ise yarı finale yükseldi.

Sahasında 2-1 kazandığı maçın rövanşında Borussia Dortmund’u aynı skorla yenen Manchester City, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi. Pep Guardiola yönetiminde Devler Ligi’nde ilk kez yarı finale çıkan İngiliz ekibi, bu turda PSG ile karşılaşacak.

Manchester City, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Borussia Dortmund’a konuk oldu. Sahasında 2-1 kazandığı karşılaşmanın rövanşından da aynı skorla galip ayrılan İngiliz ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi.

Dortmund’daki Signal Iduna Park’ta Manchester City’ye galibiyeti getiren golleri 55’te Riyad Mahrez (penaltı) ve 75’te Phil Foden kaydetti.

Borussia Dortmund’un golünü 15’te Jude Bellingham attı.

Pep Guardiola yönetiminde Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez yarı finale yükselen Manchester City, finale çıkmak için PSG ile kozlarını paylaşacak.

REAL MADRID TURLADI

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Liverpool, Real Madrid’e elendi. İlk maçı İspanya’da 3-1 kazanan Real Madrid, Anfield’daki 0-0’lık sonucun ardından tur atlayan taraf oldu.

Ev sahibi Liverpool karşılaşmaya Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Milner; Salah, Mané, Firmino 11’i ile başladı.

Eflatun-beyazlılar, ise maça Courtois; Valverde, Militão, Nacho, Mendy; Casemiro, Kroos, Modrić; Asensio, Vinícius, Benzema 11’i ile çıktı.

Karşılaşma, başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından yarı final biletini Real Madrid aldı ve Chelsea’nin rakibi oldu.

Yarı final maçları 27-28 Nisan ile 4-5 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

İstanbul’da 29 Mayıs Cumartesi günü oynanacak 2021 Şampiyonlar Ligi final maçına ise Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak.