Şampiyonlar Ligi kura çekiminde bir ilk!

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 4:47 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 4:47 pm

UEFA Şampiyonlar Ligi‘nde kürelerden toplar yardımıyla çekilen kura, bu yıl ilk kez bilgisayar yardımıyla gerçekleşecek.

Şampiyonlar Ligi’nde 2024/25 sezonuyla birlikte yeni format uygulanmaya başlanacak. Devler Ligi’nde 32 olan takım sayısı 36’ya yükselecek ve maç sayısı önceki yıllara göre artacak. Şampiyonlar Ligi’nde 2. eleme turu maçları tamamlanırken kura çekiminde de değişiklikler olacak.

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon ilk etapta eski sistemde olduğu gibi sırayla takımların isimlerin yazdığı toplar çekilecek.

Kuradan çıkan takımın fikstürü, bilgisayar desteğiyle belirlenecek ve Şampiyonlar Ligi’ndeki maç programı belli olacak. Kulllanılacak yazılım, takımların iç saha ve dış saha maçlarını da belirleyecek.

Şampiyonlar Ligi’nde gruplar tarih oldu! Yeni format nasıl olacak?

AVRUPA VE KONFERANS LİGİ KRİTERİ

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek kulüplerin fikstürü kura çekiminde belli olsa da maçların tarihleri 31 Ağustos’ta açıklanacak. Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ndeki takımlarla maçların aynı şehirde oynamasının engellenmesi amacıyla fikstür daha sonra belirlenecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE YENİ FORMAT

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en üst organizasyonunda Şampiyonlar Ligi’nde 2024/25 sezonuyla birlikte yeni bir sisteme geçilecek.

Daha önce 32 olan takım sayısı 36’ya yükselirken grup formatı yerine lig formatına uygulanacak. Takımlar 4 iç ve 4 dış saha maçı olmak üzere 8 maça çıkacak. Bu maçların ardından ilk 8 sırada yer alan takımlar son 16 turuna yükselecek. 9 ve 24. sıra arasındaki kulüpler ise son 16 turu için play-off oynayacak. Play-off’un ardından son 16’ya kalan takımlar netleşecek.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde kuralar 29-30 Ağustos tarihlerinde çekilecek.

 

Kaynak: TELE1