Şampiyon Filenin Sultanları! Avrupa’nın en büyüğü biziz

Yayın tarihi: 3 Eylül 2023 Pazar 9:05 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:53 am

A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları), 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Takımımızı Avrupa’nın en büyüğü yapan maçta Melissa Vargas 41 sayıyla oynayarak şampiyonanın en değerli oyuncusu seçildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı(Filenin Sultanları), 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaştı. Sultanlar şampiyonluk için çıktığı maçta rakibini geriden gelerek 3-2 yendi ve Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa’nın en büyüğü olduğunu ilan etti.

Maçta Melissa Vargas 41 sayıyla oynadı ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

1. Set: Türkiye 25 – 27 Sırbistan

2. Set: Türkiye 25 – 21 Sırbistan

3. Set: Türkiye 22 – 25 Sırbistan

4. Set: Türkiye 25 – 22 Sırbistan

5. Set: Türkiye 15 – 13 Sırbistan

“İNANILMAZ BİR HİKAYE YAZDIK”

Şampiyonluğun ardından kaptanımız Eda Erdem Dündar şunları söyledi:

“İnanılmaz bir mücadele! Başardık! İnanılmaz! Çok iyi başladık, çok iyi devam ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında önce Milletler Ligi’ni kazandık, sonra Avrupa şampiyonu olduk. İnanılmaz bir hikaye yazdık. Mutluyum, gururluyum! Bizi inanılmaz destekliyor halkımız, her yerden bize sevgi, destek geliyor. Bu inanılmaz!”

“BU TAKIMLA GURUR DUYUYORUM”

Sultanların Başantrenörü Daniele Santarelli, şampiyonluğun ardından şunları söyledi:

“Güzel duygular, güzel hisler. Bu takımla gurur duyuyorum. Bugün sadece kendimizi için değil Türk halkı için mücadele ettik. İtalya’yı, Sırbistan’ı yenmek kolay değil. En iyi oyunu biz oynadık. İtalya ve Sırbistan’a karşı 2-1 geri düştük ama kazandık. Asla pes etmedik. Çok mutluyum”

“SIRADA KALDI OLİMPİYAT”

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise maç sonrası şunları söyledi:

“Dünya 1 numarası, Avrupa’nın şampiyonu. Sırada kaldı Olimpiyat. İnşallah orada da kürsüde yer alacağız, İstiklal Marşımızı her yerde söyleteceğiz, bayrağımızı dalgalandıracağız. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkürler. Bu muhteşem seyirciye özellikle teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız maç öncesi aradı, ‘Şampiyonluk istiyorum’ dedi. Maç sonrası aradı. Türkiye hak etti. Tadını çıkaralım, mutlu olalım, bir olalım, beraber olalım. Ülkemiz için her cephede savaşalım.”

FİNAL YOLUMUZ

Organizasyonda C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran, Belçika’yı da yenerek çeyrek finale yükselen Filenin Sultanları, çeyrek finalde Polonya’yı da mağlup etti. Rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelen Sultanlar İtalya ile eşleşti.

Son Avrupa Şampiyonu İtalya’yı geriye düşmesine rağmen geriden gelerek 3-2 yenen Sultanlar organizasyonda 8’de 8 yaptı. Böylece Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan’ın finaldeki rakibi oldu.

Filenin Sultanları şampiyonluk için sahaya çıkıyor!

SİYASİLERDEN TEBRİK MESAJLARI

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa şampiyonu olması nedeniyle siyasetçilerden ve halktan tebrik ve sevinç mesajları yağdı. Sosyal medyada büyük bir sevinç tufanı koparken siyasetçiler de tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2023 CEV Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, Filenin Sultanları’nı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, Twitter’dan “2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Bizlere bu mutluluğu ve heyecanı yaşattığınız için teşekkürler… Sizinle gurur duyuyoruz Filenin Sultanları” mesajını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan yayımladığı mesajında “Hepinizle tek tek gurur duyuyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “A Milli Kadın Voleybol Takımımız yine tarih yazdı. Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından Dünya ‘1’ numarası olarak katıldığı 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan’ı finalde yenerek Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları’nı yürekten tebrik ediyorum. Hem kulüpler hem de milli takım düzeyinde Türkiye’nin ‘Voleybol ülkesi’ olmasında emeği geçen sporcu, teknik heyet, yöneticiler ve sporseverleri kutluyorum. Avrupa şampiyonu olarak bizleri gururlandıran A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bakan Bak ayrıca Twitter’dan kupamızın paylaşımını yaparak, “Bakın burada ne var!” dedi.