Salyangoz kavurması sosyal medyada gündem oldu

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2023 Cuma 9:49 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2023 Cuma 10:39 am

Kuşadası Sokak Festivali’nde Girit mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden salyangozlu ‘hohlüs yahnisi’ sosyal medyada gündem oldu.

Aydın’da düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali‘nde, Girit mutfağının vazgeçilmez yemeği olan ‘salyangoz kavurması’ yemeği sunuldu.

Festival, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde “Hayat Sokakta” sloganıyla düzenlendi. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) Başkanı Şef Aydın Sürer ve kendisi de Giritli olan KUPAD Üyesi Şef Zeynep Tankaş eşiğinde tarihi Kervansaray’da hazırlanan salyangoz kavurması ve Ege otları topu, Girit kökenli festival katılımcıları tarafından merakla karşılandı. ‘Salyangoz kavurması’ sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Üçüncü gün ünlü şef Hazer Amani tarafından hazırlanan can erikli levrek buğulamanın ardından Girit Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden salyangoz kavurması ve Ege otları topu ile renklendi.

Salyangoz kavurması sunulan yemekler arasında en dikkat çeken ve sosyal medyada kısa sürede viral olan yemek oldu.

GİRİTLİLERİN VAZGEÇİLMEZ YEMEĞİ

HOHLUS (salyangoz) Giritlilerin vazgeçilmez yemeklerinden biri olsa da, 2. kuşak tarafından pek bilinmiyor.

Efes Selçuk’ta tiyatro festivali başlıyor

Koray Avcı festivale damga vurdu