Prof. Dr. Saltık: Açılım yeni ve daha korkunç bir dalgaya yol açabilir

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 9:18 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 12:27 am

1 Mart’tan itibaren normalleşme sürecinin başlayacağı açıklanmıştı ancak vaka sayıları her geçen gün giderek katlanıyor. Son üç günde vaka sayıları 1, 5 kat daha arttı. Peki açıklanan sayılar gerçek mi? Prof. Dr. Ahmet Saltık gerçek tablonun açıklanandan çok daha ağır olduğunu söyledi. 

Normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren haftalık  paylaşılan şehirlerin koronavirüs vaka sayılarına göre belirlenecek. Ülkede,” kademeli normalleşme” sürecine geçilmesinde rakamlar belirleyici olacak. İller haritada düşük riskten çok yüksek riske doğru mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkleriyle gösteriliyor.

Bakan Koca’dan ‘Kalabalık kongre’ sorusuna şaka gibi cevap

TAM KAPANMA ÇÖZÜM 

Şehirler özelinde alınan tedbir kararları, İl pandemi kurulunca iki haftada bir gözden geçiriliyor fakat son bir kaç gündür vaka sayıları yükselişte. Uzmanlar, bu şartlar altında normalleşme sürecinden söz edilemeyeceğini, tam tersi iki ya da üç hafta kapanmanın çözüm olabileceğini söylüyor.

VAKA SAYILARI AÇIKLANANIN 5-6 KATI

Halk sağlığı uzmanı Profesör Doktor Ahmet Saltık, ikinci bir 11 Mayıs faciasına sürüklenme uyarısı yaptı. Saltık, geçen yıl erken açılımın on binlerce masum insanın ölümüne yol açtığını hatırlattı. Bu açılımın ise ilkinden daha beter bir kasırgaya neden olabileceğini söyledi.  Vaka sayılarının açıklananın 5-6 karı olduğunu söyleyen Saltık, Açılım yeni ve daha korkunç bir dalgaya yol açabilir dedi