Sally’nin ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı, Mohsin Mohammed isimli erkek tutuklandı

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 4:02 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 4:29 pm

2 Eylül’de Eskişehir’de kaybolan Sally Ali Al Abbood’un cansız bedeni şehir çöplüğünde aranmaya başladı. Amjed Mohsin Mohammed isimli erkeğin evinde bulunan kan izlerinin Sally’e ait olduğu tespit edildi. Sally’nin cesedi henüz bulunamadı. Mohammed isimli erkek ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Eskişehir’de bir dönem Saddam Hüseyin’in ordusunda binbaşı olarak görev yapan Sally Al-Abbood, 2 Eylül günü Eskişehir İsmet İnönü Caddesi’ndeki evinden ayrıldı. O gün akşam saatleri itibariyle kendisinden haber alınamayan Sally’nin kaçırıldığından şüphelenildi. Bunun üzerine Sally’nin yakınları karakola giderek durumu bildirdi. Sally’nin arkadaşı Mohsin, TELE 1’e verdiği bilgilerde Sally’nin evden çıkarken yanına cüzdan, pasaport ya da para almadığını söyledi.

SİNYAL KESİLİYOR

Son olarak Amjed Mohsin Mohammed ile görüştüğü öğrenilen Sally’nin telefon sinyali bu görüşmeden hemen sonra kesildi. Kırklareli üzerinden yasa dışı yollarla Bulgaristan’a kaçmaya çalışırken yakalanan Mohammed Eskişehir’e getirildi. Mohammed’in evinde arama yapılarak bilgisayar ve telefonuna el kondu. Polis ekiplerince gözaltına alınan Mohammed, Türkçe bilmediğini iddia etti. Uzun yıllardır Türkiye’de yaşadığı ortaya çıkan Mohammed, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Mohammed’in tutuklanmasıyla ilgili yürütülen çalışmalarda özel ekipler güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Sally’nin en son Mohammed ile Yenibağlar Mahallesi’ndeki evine gittikleri ancak Sally’in adresten çıkmadığı anlaşıldı.

TELE 1’in ulaştığı Sally’nin arkadaşı Abdulrahman Mohsin ise Mohammed’in daha önce 3 kadına tecavüz ettiğine ilişkin bilgi verdi.

Amjed Mohsin Mohammed:

BALTA İLE TESTERE ALMIŞ

Polis ekiplerince yapılan araştırmada Mohammed’in evinin yakınındaki bir hırdavatçıdan önce balta alıp, kullanamadığını söyleyerek testere ile değiştirdiği ortaya çıktı. Ayrıca poşet ve naylon aldığı tespit edilen Mohammed’in güvenlik kamerası görüntülerinde ilki saat 04.00’te olmak üzere evden birçok kez çöp atmak için çıktığı belirlendi.

Öte yandan ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanan Mohammed’in Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya tedavi olmak için gitmek istediğini ve cinayet suçlamasını kabul etmeyerek “Sally saat 07.30 sıralarında evden bir arkadaşına gideceğini söyleyerek ayrıldı. Bir daha kendisini görmedim” dediği belirtildi.

ÇORAPTA KAN İZİ BULUNDU

Polis ekiplerince Mohammed’in evinde yapılan detaylı aramalarda ele geçirilen testere, bıçak, çanta ile şüphelinin çorabında bulunan kan izleri, Sally’nin babasından örnekler alınarak Bursa Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Biyolojik İnceleme Şube Müdürlüğü’nde incelendi. Kan izlerinin Sally’e ait olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri, son deliller ışığında Sally’nin şüpheli Mohammed tarafından öldürülüp, parçalara bölünerek evden çıkarıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Ekipler, kent merkezindeki kanalizasyon, çöplükler, metruk binalar, park ve bahçelerin yanı sıra Porsuk Çayı’nda da aramalarını sürdürüyor.

Soruşturma kapsamında şüpheli Mohammed’e yardım ettikleri tespit edilen kardeşi Asaad Mohsin M. ile arkadaşı Ammeer Muttashar M. de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gözaltına alınarak Eskişehir’de tutuklandı.

ÇÖPLÜKTE ARAMA BAŞLATILDI

Sally’in Mohammed tarafından öldürüldüğü anlaşılırken, bulunamayan cesedi için ayrıca araştırma ekibi kuruldu. Sally’nin, Mohammed tarafından parçalara bölünerek evden çıkarıldığı ihtimali üzerine Porsuk Çayı ve kanalizasyonların yanı sıra şehir çöplüğünde arama çalışması başlatıldı.

20 yaşındaki Sally 6 gündür kayıp: Kaçırıldığından şüpheleniliyor