Salim Şen’den İYİ Parti tepkisi: Kaprislerle süreci heba edemeyiz

Yayın tarihi: 2 Mart 2023 Perşembe 10:43 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 12:06 am

Altılı masa toplantısının ardından TELE1’in ulaştığı kulis bilgisine göre; 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda uzlaştığı ancak İYİ Parti lideri Meral Akşener’in konuyu partisine götüreceği aktarıldı. Hukukçu Salim Şen, bir sonraki toplantının ‘İYİ Parti masada var mı yok mu?’ toplantısı olacağını değerlendirdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kendisine ulaşan kulis bilgisine göre 5 partinin uzlaştığı Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda hemfikir olduğunu İYİ Parti lideri Akşener’in konuyu partisine taşıyacağını aktardı.

TELE1’de yayınlanan Açıkça programında İYİ Parti’ye tepki gösteren hukukçu Salim Şen, şunları söyledi:

Ben bu bildiriyi okuduktan sonra hayal kırıklığına uğradım. Partilerin yetkili kurullarını bilgilendirme sonrası nihai kararı açıklama yapmak istiyoruz şeklinde bir duyuru yapılmış olması içerideki kulislere yansıyan Kılıçdaroğlu’ndan başka bir aday ismin masaya getirilmediği ve 6 partinin 5’inin Kılıçdaroğlu ismi üzerinde ittifak halinde olduğu Akşener’in herhangi bir isim deklere etmediği ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da direkt onaylamadığı ama ‘ben çoğunluğa’ uyarım dedikten sonra partimin yetkili kurullarına da götürmek onların da onayını almak isterim şeklinde bir yanıt vermesi. Bu toplantının yapılacağı günler öncesinden belli. Herkesin beklentisi bugün bu masada bir karara varılacağı yönünde. İYİ Parti’nin bugüne kadar üst düzey kurmaylarının Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağı şeklinde bir hava yaratmaları, iki belediye başkanına daha yakın oldukları yönünde açıklamaları. Bu kadar görüşmeden sonra nihai bir karar yerine hala kurmaylara götürüyorsanız Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylamıyorsunuz demektir. İYİ Parti’nin hiçbir kurulu ve yetkilisi ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemiyoruz’ deme lüksüne sahip değildir. Derlerse, Pazartesi günü yapılacak olan toplantı şudur: İYİ Parti masada var mı yok mu?

“KAPRİSLERLE SÜRECİ HEBA EDEMEYİZ”

Şen “Biz bıktık, sıkıldık, kabak tadı verdi. Bu ülkenin daha yapıcı bir gündemi var. Sorun kimin aday olacağı konusu değil. Bir yıldır burada haykırıyoruz. Sorun bu ülkede kimin aday olacağı değil. Bu orta çağ karanlığına iten, tek adam üzerinden ekonomik kaynakların yok edildiği, çocukların geleceğinin karartıldığı acı günlerin yaşanmaması için bu sistemi nasıl değiştiririz. Gündemimiz bu. Hiç bir siyasinin kaprisiyle bu süreci heba edemeyiz” dedi.

 

“HAYAL GÖRÜYORSUNUZ”

Şen İYİ Parti’nin ortak aday konusundaki tutumunu eleştirerek şunları söyledi.

“Sizin 6’nız birden de seçimi kazanmaya yetmiyor. Eğer bu cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılacaksa HDP’ye, sol ittifaklara, HDP’nin her bir oyuna, TİP’in her bir oyuna, SOL Parti’nin her bir oyuna, sosyalist bloktaki her bir oya ihtiyacınız var. Bunlar olmadan nasıl olacak bu iş. Bizim oturup 70 gün kala bu ittifakı genişleterek geniş bir demokrasi cephesini acilen kurup bütün Türkiye’yi tek bir çerçevede toparlayarak bu seçimlere girip Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhur ittifakını ve bu ucube rejimi sandıkta devirmememiz gerekirken, hala HDP olmasın tabanımıza anlatamayız, solcularla bir araya gelemeyiz, alevi birinin adaylığı uygun değildir, Kılıçdaroğlu zaten kazanamaz milletin söylediği neyse o olacak… Millet ne diyor? Nasıl bir ittifak öngörüyor. 70 gün kala seçimden çıkacak sonucu HDP olmadan CHP olmadan Kemal Kılıçdaroğlu olmadan bu ülkenin diğer bileşenleri olmadan nasıl sağlayacaksınız. Hayal görüyorsunuz o hayalin peşinden bu ülkeyi de karanlığa götürüyorsunuz”

 

“SOKAĞA ÇIKAMAZSINIZ”

“70 gün sonra seçimi kazanamazsanız sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak. Sorumluluğu bu paydaşlara ait. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum. Çıkın ‘ben aday değilim’ diye tweet atın. 3 kelime bitti!”

 

“YÜZDE 60’I BİR ARAYA GETİREMEYEN BAŞARISIZDIR”

“En yanlı anketler bile Cumhur İttifakı’nı yüzde 40 gösteriyor. Demek ki karşıda yüzde 60’lık bir blok var. Yüzde 60’ı bir araya getiremeyen siyaset başarısızdır”