Yandaşı salgından TOKİ kurtaracak!

Yayın tarihi: 22 Nisan 2020 Çarşamba 10:27 am - Güncelleme: 22 Nisan 2020 Çarşamba 10:30 am

Medyada da koronavirüs nedeniyle zorluklar yaşanırken yandaş medyaya TOKİ destek oldu. TOKİ, aralarında A Haber, Akit TV gibi kanalların da oluğu medya kuruluşlarına 1 yıl boyunca muhalif yayınlara verdiği reklamın 3 katını verecek.

Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteler ile televizyon kanallarına ilan ve reklam dağıtacak. TOKİ’nin 17 Mart’ta düzenlediği ‘İlan, Reklam ve Tanıtım Hizmeti Alım İşi’ başlıklı ihale dosyasına göre iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler diğerlerinden üç katı daha fazla ilan ve reklam alacak.

İhale dosyasında yer alan bilgilere göre TOKİ, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Takvim, Milliyet, Akşam, Posta, Yeni Şafak, Yeni Akit, Milat, Diriliş Postası ve Yeni Birlik gazetelerinde bir yıl boyunca ‘toplam bin 80 santimetre büyüklüğünde’ reklam ve ilan yayımlatacak. Bu gazetelerin çoğundan daha fazla tiraja sahip olan Sözcü ile Cumhuriyet gazetelerine ise diğerlerinin ‘üçte biri oranına denk gelen 360 santimetrelik’ ilan ve reklam verilecek.

AKİT TV’YE REKLAM

TOKİ’nin hazırladığı ihale dosyasına göre bir yıl boyunca Akit TV’de ‘iki bin saniyelik TOKİ reklamı’ yayımlanacak.

TOKİ, Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki A Haber, A Para, A Spor, ATV isimli televizyon kanallarında ise bir yıl boyunca toplam ‘sekiz bin saniyelik reklam’ yayımlatılmasını istedi. İhale dosyasında, İhlas Grubu’nun TGRT Haber ve MHP’ye yakınlığıyla bilinen Bengütürk TV’ye de ikişer bin saniyelik reklam yayımlatılacağı belirtildi.

ERDOĞAN’IN ARKADAŞI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nden arkadaşı olan Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Zeki Yeşildağ’ın, Ethem Sancak’tan satın aldığı Kanal 24 ve 360 isimli televizyon kanallarına ise toplam dört bin saniyelik reklam verilmesi istendi. Albayrak Grubu’nun sahibi olduğu TVnet isimli televizyon kanalına ise toplam iki bin saniyelik reklam verilecek.

SADECE ALTI RADYOYA REKLAM

İhale dosyasında TRT 1, TRT FM, A Haber Radyo, Radyo 7, CNN Türk Radyo ve NTV Radyo kanallarında bir yıl boyunca ikişer bin saniyelik reklam yayımlatılması istendi.