Saldırıya uğrayan İYİ Partili başkan: Öldürmeye yönelikti

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 2:22 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 2:48 pm

Silahlı saldırıya uğrayan Trabzon Yomra Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Bıyık, saldırının kendisini öldürmeye yönelik olduğunu söyledi. Bıyık, saldırganın azmettiricisinin olduğuna işaret etti.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, uğradığı silahlı saldırının detaylarını TELE1 ekranlarında anlattı. Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Bıyık, saldırganın yüzünü tam olarak göremediklerini kimliğine ilişkin tahminlerin ise emniyet ile paylaşılacağı bilgisini verdi. Bıyık, “Yüzünü çok göremedik çünkü çok ani oldu. Sanırım 20’li yaşlarında bir gençti. 5 el silah sıkıldığına dair tespit yapıldı. Belediye binasına 3 el silah isabet etti” dedi.

Kim olduğuna dair tahminlerinin olduğunu ifade eden Bıyık, “Belediyelerden hukuksuz taleplerde bulunan kişiler mevcut. Ama kimseyi zan altında bırakmak doğru değil. İfade sonrasında bizim düşüncelerimizle örtüşüp örtüşmediğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“SALDIRI ÖLDÜRMEYE YÖNELİKTİ”

Belediyeden hukuksuz beklentileri olan vatandaşların olduğuna değinen Bıyık, “Olumsuz tavırlarla karşılaştığımız durumlar oluyordu ama kimseyi zan altında bırakmak doğru değil” dedi. Bıyık olayı şu ifadelerle anlattı:

Belirgin bir şiddet durumuyla karşı karşıya değildik ancak 8.30 gibi belediyeye ulaştığım zaman bir silah sesi duydum. Belediyenin camlarının kırıldığını görünce saldırganın olay yerinden kaçtığını gördüm. Bu saldırıyı yapan kişinin belediye başkanıyla ilgili husumetinden kaynaklandığını düşünmüyoruz. Azmettiricisinin olduğunu düşünüyoruz.

Siyasi bir saldırı olacağını düşünmüyorum. Çeşitli istifalarla karşılaştık ve kargaşalar oldu ancak hepsi siyasi bir mücadeledir. Bu mücadele hiçbir zaman kavgaya dönüşmedi. İYİ Parti ve AKP arasındaki siyasi olayın bir uzantısı olduğunu düşünmüyorum.

Olay anında durumu fark edemedim ama videolardan izlemiş olduğum kadarıyla 5-6 metre mesafeden ateş ettiği görülüyor. Öldürmeye yönelik bir saldırı olduğu videolarda görülüyor. Belediyeye nasıl girdiğime dair önceden yapılmış bir tespit var. Korkutmaya yönelik olacak olsa belediyenin uzağından saldırı yapılabilirdi ama 5 metre mesafe olması öldürmeye yönelik olduğunu gösteriyor.