Erdal Erdoğan valiliği doğruladı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2021 Salı 7:18 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 10:39 am

Yerel sanatçı Erdal Erdoğan, gittiği bir düğünde uğradığı saldırıya ilişkin Instagram hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, “Konunun ırkçılıkla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

Gaziantep’te düzenlenen bir düğüne katılan sanatçı Erdal Erdoğan saldırıya uğradı. Düğünde çalan Kürtçe müzikler nedeniyle saldırının ‘ırkçı’ olduğu iddia edildi. Erdoğan’a saldıran H.K., gözaltına alındı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte konuya ilişkin Gaziantep Valiliği’nden de açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada, “Kürtçe müzikten kaynaklanan ırkçı bir saldırı olduğuna dair yapılan art niyetli paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi. Sanatçı Erdal Erdoğan da Instagram hesabından yaptığı açıklamada, valiliği doğrulayarak “Konunun ırkçılıkla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan’ın açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

17 Ekim 2021 tarihinde Gaziantep ilçesi olan Islahiye’de katıldığım düğünde üzücü bir olay yaşanmıştır. Olayın canlı yayın esnasında gerçekleşmesi kamuoyuna yansımasına sebebiyet vermiştir, beni ve sevenlerimi derinden üzmüştür. Ben Kürt bir Ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim.Biz bu toprakların çocuklarıyız ve hepimiz aynı Bayrak altında yaşıyoruz. Bizim mesleğimiz ve sanatımız babadan oğula geçen bir gönül işidir. Yıllardır kendimizi bildik bileli bu topraklarda düğün yapmaktayız. Hiçbir etnik grup, köken, dil, din ve ırk ayrımı yapmaksızın her sevenimin isteğini gerçekleştirmeye gayret ediyorum. Böyle bir olayın olması elbette çok üzücüdür olmamasını tercih ederdim. Konu konum ne olursa olsun sanatımı icraa ettiğim esnada ana sorulan benden istenilen şeylere terbiye seviye ve saygı sınırları içerisinde cevaplamama rağmen bu olayın yaşanması hiçbir şekilde tarafımca kabul edilmemektedir. Konunun ırkçılıkla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur! Program akışı esnasında herkesin isteğini parçanın akışı düğünün gidişatı ve ortama uyumlu olmasıyla gerçekleştiriyorum. Konunun yanlış anlaşıldığına inanıyorum. Bu süreçte sosyal medyada destekleriyle yurt içi yurt dışındaki sevenlerime, Türkiye’nin önde gelen bir çok sanatçı büyüklerime ve her mevki makamdan arayan, beni yalnız bırakmayan, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine o kıymet biçilmez memleketimin, ülkemin güzel insanlarının cümlesine, paylaşım ve destekleriyle yanımda olan tüm dostlarıma arayan soran iyi dileklerini ileten tüm gönül dostlarına ayrı ayrı kalben şükran, sevgi, saygılarımı sunuyorum. Allah cümlenizden razı olsun. Olay yargıya intikal etmiştir. Sevenlerimin ve kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim”

Erdal Erdoğan neden saldırıya uğradı?