Doktoru ‘oksijen tüpü’ ile kovalayıp yaralayan saldırgan hakkında gözaltı kararı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 10:50 am - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 8:43 pm

Trabzon’da doktora oksijen tüpüyle saldıran şüpheli gözaltına alındı

Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde doktor Esra Ersöz Genç’e oksijen tüpüyle saldırdığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Farabi Hastanesi servis polikliniğinde çıkan tartışmada, doktor Esra Ersöz Genç’e oksijen tüpüyle saldırdığı iddia edilen İ.A. hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı “Kasten yaralama, tehdit, hakaret ve mala zarar verme” suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şüpheli İ.A, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde doktor Esra Ersöz Genç (35), akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden hastanın yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırganlardan birinin oksijen tüpüyle kovaladığı Genç, yaralandı. İfadesinden sonra serbest bırakılan saldırgan hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında şüpheli İ.A, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Akciğer kanseri nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve solunum güçlüğü çeken 65 yaşındaki T.D. dün sabah hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan yakınları acil servisi dağıtıp, oksijen tüpüyle serviste görevli doktor Esra Ersöz Genç’e saldırdı.

‘Evinizde kalın’ diyen doktora yumruklu saldırı

Doktora saldıran ve ifadesinden sonra serbest bırakılan zanlı ve yanındaki bir kişi hakkında, görüntüler incelendikten sonra hakkında tekrar gözaltı kararı verildi.

Genç, yaşadığı korku dolu anları sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“HASTANIN KALBİ TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN DURDU”

“Bu sabah COVİD servis nöbetinde, entübe (solunum cihazına bağlı), kalbi iki defa durmuş masajla dönmüş akciğer kanseri bir hasta devraldım.

Daha sonra hasta yakınlarına hastanın durumu hakkında bilgi verdim. Hastanın kalbi gün içinde birçok kez durdu, kalbi tansiyon oluşturamıyor, hiçbir uyutucu ilaç almadığı halde kendi kendine soluyamıyordu.

Bir taraftaki ciğeri tamamen alındığı için ciğerine tüp takıldı. Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

“OKSİJEN TÜPÜNÜ ALIP, KOVALADI”

Hasta yakınları önce zorla kapalı servise girmeye çalıştı, kapılar, camlar kırıldı. Güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık (elimdeki kesikler bu arada oldu sanırım). Sonra servisin iç kapısını da zorla açarak 5 kişi içeri daldılar.

Bizim tulumlarla maskelerle girdiğimiz servise ellerini kollarını sallayarak girip, sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler.

İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu. Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum.

“BİR DAHAKİ NÖBETTE NE OLACAK”

Benim yaşadığım şok, adli muayenem, pansumanım, ifade vermem şahsın göz altı süresinden uzun sürdü.

Şimdi bu adam dışarıda. ‘Sağlıkta şiddet yasası çıktı’ diyorlar. Ben kendimi güvende hissetmiyorum.

Bir dahaki nöbette ne olacak, evime aileme sağ sağlam dönebilecek miyim? Bilmiyorum. Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?”

BİLİM KURULU ÜYESİ ÖZLÜ: ŞİDDETE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEMELİ

Aynı hastanede görev yapan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de, meslektaşının yaşadıklarına tepki gösterdi.

​Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İleri evre akciğer kanserli, tek akciğeri alınmış ve gün içinde iki kez hayata döndürülen hasta vefat edince, yakınları acilde dehşet saçmışlar. Ölüme çare olsa, hekimler ölmezdi. Şiddete müsamaha gösterilmemeli” ifadelerinde bulundu.

TABİP ODASI BAŞKANI SİVRİ: DOKTOR ARKADAŞIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde doktor Esra Ersöz Genç’in, hasta yakınlarınca uğradığı saldırıya tepki gösterdi. Yaşananların üzüntücü verici olduğunu belirten Sivri, “Esra arkadaşım dün acilde çalıştığı sırada, hayatını kurtarmak için uğraştığı bir hastası hayatını kaybedince, yakınları tarafından saldırıya uğradı. Hasta yakınlarının başı sağ olsun. Allah sabırlar versin ama yaptıkları hiçbir kitaba sığmıyor. Doktor hanım babalarını kurtarmaya çalıştığı halde, vefat ettikten sonra oksijen tüpüyle hem doktor hanıma hem diğer sağlık çalışanlarına saldırmaya kalkışmışlar” dedi.

‘COVİD POLİKLİNİKLİĞİNİ BASTILAR’

Saldırganların covid polikliniği bastıklarını anlatan Sivri, “Bu saldırganlar, covid polikliniğini bastılar. Covid polikliniği karantina altında olan, girilmemesi gereken, belirlenmiş kuralları olan bir yer, burayı bastılar. Serbest bırakıldılar. Şu an bunlar dışarıda geziyorlar. Karantina altında olmaları gerekiyordu. Devlet malına zarar verdin, karantina kurallarını hiçe saydın, meslektaşıma yaptığına söyleyecek kelime bulamıyoruz. O kadar üzüntülüyüz ki onun acısı ayrı, bir de pandemi sürecine uğrattığı sekte var. Doktor arkadaşımız yalnız değildir. Türkiye’nin her yerinden mesajlar geldi. Bizler arkasındayız. Bu suçluların tutuksuz değil tutuklu yargılanmalarını talep ediyoruz. Eninde sonunda bunlar gereken cezayı alacaklar. Şu an tutuksuz yargılanıyorlar ama bu süreçte hakim karşısına çıkacaklar. Tutuklu yargılanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

‘ÖFKEME MANİ OLAMADIM’

Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde doktor Esra Ersöz Genç’e saldırıp, oksijen tüpüyle kovalayan İ.A.’nın (35) polise verdiği ifade ortaya çıktı. Babasının ölüm haberiyle sinir krizi geçirdiğini ve öfkesini kontrol edemediğini öne süren İ.A., “Doktora fiziksel bir saldırım olmadı. Babamın öldüğü haberi üzerine sinir krizi geçirdim. Babamın ölüm nedeniyle ilgili bazı sorularımız oldu, bunun üzerine gerginlik yaşandı. Öfkeme mani olamadım. Doktora saldırım olmadı” dedi.

Uyuşturucuyla yakalanan şahıstan skandal savunma: Çocuklara veriyoruz

Sokağa çıkma yasağı sonrası PTT’ye koştular! İşte o görüntüler…