Saldırgana hapis, saldırıya uğrayan sağlık çalışanına para cezası

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2023 Pazar 12:40 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2023 Pazar 12:40 pm

Kahramanmaraş’ta sağlık teknikeri Serhat İğci’ye saldırarak elmacık kemiğini kıran hasta yakını Veli Günal, yargılandığı davada 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Saldırıya uğrayan Serhat İğci’ye ise ‘basit yaralama’ suçundan 2 bin 240 TL adli para cezası verildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakını Veli Günal ile sağlık teknikeri Serhat İğci arasında yaşanan saldırı davasında karar açıklandı.

DHA’nın haberine göre, Veli Günal’ın ‘kasten yaralama’, Serhat İğci’nin de ‘basit yaralama’ suçundan yargılandığı dava 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanın karar duruşmasında Günal’ın avukatı, haksız tahriki Serhat İğci’nin yaptığını öne sürerek, müvekkilinin beraatini istedi. Serhat İğci’nin avukatı ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Savcı mütalaasında Veli Günal’ın ‘kasten yaralama’, Serhat İğci’nin de ‘basit yaralama’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Duruşma sonunda hakim, Veli Günal’a ‘kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 3 hapis cezası verilirken, Serhat İğci’ye ise ‘basit yaralama’ suçundan 2 bin 240 TL adli para cezası verildi.

ELMACIK KEMİĞİ KIRILMIŞTI

5 Ocak 2020’de Veli Günal, bel ağrısı şikayeti olan eşini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Hastanede kontrolleri yapılan kadın, doktorunun tavsiyesi üzerine radyoloji servisine sevk edildi. Doktorun, MR çekilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Günal, burada görevli sağlık teknikeri Serhat İğci’ye başvurdu. İğci’nin öncelikli olarak randevulu hastaları aldığını ve beklemesi gerektiğini söylemesi üzerine tartışma yaşandı.

İddiaya göre, bu duruma tepki gösteren Veli Günal, tartışma sırasında sinirlenerek Serhat İğci’ye tekme-tokat saldırıp odadan ayrıldı. Olayın ardından görev yaptığı hastanenin acil servisine götürülen Serhat İğci’nin yapılan kontrollerinde aldığı darbeler nedeniyle elmacık kemiğinin kırıldığı belirlendi.

Güvenlik görevlilerince yakalanan Günal, hastaneye gelen polislere teslim edildi. Günal, sorgusunda elmacık kemiği kırılan sağlık görevlisi Serhat İğci’nin de kendisinin darp ettiğini öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, saldırı sonrası yaşananların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde güvenlik görevlilerinin radyoloji bölümüne koşarken, Veli Günal ve eşinin güvenlikçilerle birlikte radyoloji bölümünden ayrıldığı, Serhat İğci’nin de yüzünü tutarak odadan çıktığı görüldü.

Dev Sağlık-İş’ten geriye dönük hak protestosu! “Süre uzadıkça yoksullaşıyoruz”