Şakkadanak Necmettin Batırel: Özgür Demirtaş sayemde meşhur oldu

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 12:07 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 12:07 pm

Ekonomist Özgür Demirtaş ile çıktığı televizyon programında “Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım” sözleri gündem olan Necmettin Batırel kendisinin haklı çıktığını ve Özgür Demirtaş’ın kendisi sayesinde tanındığını söyledi.

CNN Türk ekranlarında Ekonomist Özgür Demirtaş ile Merkez Bankası rezervleri hakkında tartışması ve “şakkadanak” sözleri ile gündem olan Necmettin Batırel yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Batırel, ekonomist Özgür Demirtaş’ın kendisi sayesinde ünlü olduğunu söyledi.

Türkiye gazetesinden Fatih Selek’e konuşan Batırel, “Adımı ‘Şakkadanak Necmettin’e çıkaran muhalifler sonunda bayrak indirdi. Biz her dolar çıktığında bu adamla güldük eğlendik ama gelin görün ki günün sonunda ‘Adam haklı çıktı, dağılabiliriz’ dediler” ifadesini kullandı.

Batırel, “Ekşi Sözlük’te sizin için ‘Özgür Demirtaş’ın ünlü olmasını sağlayan kişi’ diye yazılmış. Sanki isabetli bir yorum olmuş. Siz buna katılıyor musunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Özgür Bey’le ben TRT Haber’de hazırladığım ekonomi 7/24 programında tanıştım. Benim konuğum oldu. Ama asıl onunla Mart 2017’de CNN Türk’te Tarafsız Bölge programındaki karşılıklı tartışmamızla gündeme geldik. Ben abartı olsun diye, yani Merkez Bankasının müdahalede ne kadar kararlı olduğunu göstersin diye o zaman tamamen spekülatif hareketle yükselen kurları frenlemek için “Şak 10 milyar dolar satarım. Baktım ki hâlâ alıyorlar bir 10 milyar dolar daha satarım sesini keserim” demiştim. Özgür Bey de bu önerime karşı çıkmıştı. Ama Nisan 2021’de Merkez Bankası Necmettin Batırel’i dinlemiş diyerek 4 yıl sonra hak verdi bana. Özgür Bey Amerika’da yetişmiş bir finans profesörü ama öğrendiklerinin dışına çıkamıyor. Türkiye’de ekonomik krizin derinleşeceğini söylüyordu. Ama yanıldı. Köşesine çekildi. Özgür Bey’i kimse tanımıyordu ama benimle yaptığı tartışma sonunda bayağı ünlü oldu, ama bunu taşıyamadı. Şimdi ekonomiyi bıraktı, sokak hayvanlarına sahip çıkalım diye Tweet atıyor.”

Batırel söz konusu programda “Ben olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım! Şaşırır millet! Arkadan şak bir 10 milyar dolar daha satarım! 20… yetmedi! Bir 10 daha! 30… Biter zati çil yavrusu gibi dağılır millet” ifadelerini kullanmıştı.

Programın diğer konuğu Özgür Demirtaş ise, Merkez Bankası’nın rezervlerinin herkes tarafından bilindiğini ve bu nedenle satış yöntemiyle doların düşmesinin uzun soluklu olamayacağını anlatmıştı.

Yaşlı teyze: Serbest piyasa ekonomisini bu ülke kaldıramaz