‘Şakkadanak’ Necmettin Batırel’e göre enflasyonun sorumlusu ‘bazı finans profesörleri’

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 7:47 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 Pazar 3:15 am

“Şakkadanak 10 milyar dolar satarım” sözleriyle tanınan Necmettin Batırel, Türkiye’deki enflasyonun ‘bir numaralı’ sorumlusunun ‘bazı finans profesörleri’ olduğunu iddia etti. Demirtaş, sosyal medya hesabından Batırel’e gülerek, “Yok Artık Necmettin Bey” dedi. 

Doların 3,50 seviyelerine yükseldiği dönemde, Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile birlikte katıldığı bir programda, “10 milyar dolar şakkadak satarım, yetmedi bir 10 milyar dolar daha satarım” ifadelerini kullanan Yandaş Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, ‘bazı finans profesörlerini’ hedef aldı. Bugünkü (16 Temmuz) köşesinde enflasyonun bir numaralı sorumlusunun “Kamuoyunda bazı finans profesörü olarak bilinen yıkıcılardır” diyen Batırel şunları dile getirdi:

“Bugün, içinde bulunduğumuz yüksek enflasyonun 1 numaralı sorumlusu kamuoyunda bazı finans profesörü olarak bilinen yıkıcılardır. Bunlar sürekli Türk lirasının ve Türk ekonomisinin aleyhinde yıllarca yorum ve görüş yayınlayarak halkı zehirlediler. Vatandaş bunları adam zannetti, korktu, elinde ne varsa yoksa dövize çevirdi, kendini garantiye aldığını zannetti. Oysa farkında olmadan enflasyon canavarını besledi, büyüttü şimdi herkesi yiyor. Bu köşede Türk’ün Türk’ten başta dostu yoktur, kendi paranıza güvenin onu yıkmayın diye söylemekten dilimde tüy bitti. Dinletemedim. Bugün bankalarda hâlâ 138 milyar dolar tutuyorlar. Kurlar yükseldi, TL eridi. Peki kim kazandı? Türkiye düşmanları… Utanmadan hükûmete suç buluyorlar. Hâlbuki bu para TL olarak kalsaydı, bugün ne kur baskısı olacak, ne de fiyatlar tavana çıkacaktı. Yatırımlar patlayacak, cari açık ve enflasyonun yerinde yeller esecekti… Gerçek suçlular ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıyor, hâlâ ahkâm kesiyor. Bu dünyada rahat etmek istiyorsan kardeşim dostunu düşmanını bileceksin. Körle yatarsan şaşı kalkarsın.”

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’TAN CEVAP

Özgür Demirtaş, Batırel’in ‘iddiasına’ Twitter hesabından cevap verdi.  İddiaya ilişkin uzun bir şekilde gülme ifadesi kullanan Demirtaş, “Yok artık Necmettin Bey” dedi. Demirtaş, ardından yandaş A Haber ve Batırel’i tiye alarak şunları paylaştı:

“Yakında A-Haber ve Batırel:

“Özgür Demirtaş çok ekmek yedi ekmek fiyatları o yüzden arttı”

Yakında A-Haber ve Batırel:

“Özgür Demirtaş hapşırdı, o yüzden korona çıktı”

Yakında A-Haber ve Batırel:

“Özgür Demirtaş’ın arabasının yaktığı benzin yüzünden motorin benzin fiyatları arttı”

Yakında A-Haber ve Batırel:

“Özgür Demirtaş trafiğe çıktığı için trafik sorunu var”

Yakında A-Haber ve Batırel:

“Özgür Demirtaş gizlice Patlıcan fiyatlarını arttırdı, çok hünkar beğendi yiyor””

 

Şakkadanak Necmettin Batırel: Özgür Demirtaş sayemde meşhur oldu