Sakarya’da saldırıya uğrayan işçiler: Gazetecilerden başka kimse aramadı, hesabının sorulmasını istiyoruz

Yayın tarihi: 5 Eylül 2020 Cumartesi 2:30 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2020 Cumartesi 2:30 pm

Sakarya’da fındık toplayan 16 işçinin, işverenin ve akrabalarının saldırısına uğradığı görüntüler ortaya çıkmasının ardından Valilik  görüntülerin 22 Ağustos’ta çekildiğini ve kavganın başka bir sebeple çıktığını açıklamıştı. Saldırıya uğrayan aileden Doğan Demir ise olayın bir gün önce yaşandığını belirterek, “Devlet tarafından bunun hesabının sorulmasını istiyoruz. Her türlü ırkçılığın karşısındayız, bu böyle kalmasın” dedi.

Mardin’den Sakarya’ya fındık toplamak için giden 16 kişilik aile, işverenle aralarında yaşanan tartışma sonrası, işveren, akrabaları ve bazı köylüler tarafından saldırıya uğradı. Medyascope’a konuşan Doğan Demir, saldırıya uğradıklarını belirterek, “Dün sabah gerçekleşti olay. Saat 07.00’de kardeşlerim işe çıkıyorlar. Patronun oğlu bir bölüm gösteriyor ve ‘Bu fındıkları toplayın, yukarıya çıkarın’ diyor. Ancak daha sonra patron geliyor, ‘Siz niye hepsini yukarı çıkarmadınız it sürüleri’ diye bağırıyor. Kardeşlerim de buna karşılık tarladan çıkıyorlar ve ‘Biz çalışmıyoruz’ diyorlar. Patron ve akrabaları, sekiz kişi de bunun üzerine taşlarla, sopalarla saldırıyorlar, kavga böyle çıkıyor. ‘Siz burayı memleketiniz mi sandınız?’ diye bağırıyorlar saldırırken” ifadelerini kullandı.

‘GAZETECİLERDEN BAŞKA KİMSE ARAMADI’

Demir, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde işverenin oğlu tarafından tokat atılan kişinin dayısının kızı olduğunu belirterek, “Saldırıdan sonra gazeteciler dışında kimse bizi aramadı. Devlet tarafından bunun hesabının sorulmasını istiyoruz. Her türlü ırkçılığın karşısındayız, bu böyle kalmasın” diye konuştu.

SAKARYA VALİLİĞİ, ‘İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR’ DEMİŞTİ

Sakarya Valiliği de olayla ilgili açıklama yapmış, fındık bahçesinde yaşanan olayın iddia edildiği gibi ‘ırkçılık’ yüzünden yaşanmadığını, görüntülerin 22 Ağustos’da fındık bahçesi sahipleri arasında yaşanan bir kavgaya ait olduğunu öne sürmüştü.

AKP’Lİ VEKİL: ASLA VUKU BULMAMIŞTIR

AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise sosyal medya hesabından, “Sakarya’da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır” dedi.

HDP’Lİ VEKİL: JANDARMA İŞÇİLER KONUM İSTEMİŞ

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ise Sakarya Valiliği’nin açıklamasının olayla alakası olmadığını, saldırıya uğrayan aile tarafından jandarmanın da arandığını söyledi.

Dündar, Valilik’in açıklamasıyla konunun alakası olmadığını öne sürerek, “Söz konusu videoyu çeken kadın arkadaşla görüştüm, kucağında çocuk olduğu için içeri kaçtığını söylüyor. Olayda patronla tartışma yaşanıyor ve patron küfür ettiği için işçiler çalışmayacaklarını söylüyorlar. Bunun üzerine patron, köydekilere de haber vermiş. Hatta aile, köyden gelenlerin tartışmayı yatıştıracağını düşünmüş ancak onlar da sopalarla saldırmaya başlamışlar. Daha sonra jandarmayı arıyorlar, hatta jandarma konum istiyor. Ancak jandarma gelmeden aile arabalarıyla bulundukları yeri terk ediyorlar ve Mardin’e geliyorlar” ifadesini kullandı.