Sakarya’da ebe ve hemşire darp edildi

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 1:14 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 1:15 pm

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorla tartışan hasta yakını, araya girmeye çalışan ebe ve hemşireyi darp etti. Saldırganın sağlık emekçilerini sosyal medyadan da tehdit ettiği ileri sürüldü.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde tedavi gören bir hastanın yakını doktorla tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine araya giren ebe ve hemşire, hasta yakını tarafından darp edildi.

Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle olay sona erdi. Sağlık çalışanları daha sonra hasta yakınından şikayetçi oldu. Polis ekiplerince karakola götürülen hasta yakını ile sağlık çalışanlarının ifadesine başvuruldu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü, saldırıyı kınadı. Sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiili şiddet olaylarının yaşanmasının üzülerek takip edildiğine değinilen açıklamada, “Son olarak bugün SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizde iki sağlık çalışanımızın darp edilmesini de esefle kınıyoruz. İşi insanlara şifa dağıtmak olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sonuna kadar takipçisiyiz.” ifadeleri kullanıldı.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT İDDİASI

Öte yandan, Sakarya’da görevli ortopedi doktorunu sosyal medya üzerinden tehdit ettiği öne sürülen kişinin de polis ekiplerince ifadesi alındı.

Şiddete karşı yürüyen sağlık emekçilerine polis müdahalesi