Sakarya Üniversitesi’nin bahar şenlikleri AKP gölgesi

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 6:28 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 6:28 pm

Sakarya Üniversitesi’nin bahar şenliği SAÜFEST’e, etkinlik ve konserlerin yerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın ve TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi’nde her yıl düzenlenen bahar şenliklerine 2015 yılında üniversite öğrencilerinden oluşan ve kendilerine ‘Müslüman Kardeşler’ adını veren grup şenlikleri yaptırmayacaklarını söyleyerek sloganlar atarak yürüyüş yapmıştı. Bu yıl yapılması planlanan SAÜFEST’te ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın ve TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop konuşmacı olarak yer aldı.

BAHAR ŞENLİKLERİ AKP PANELİNE DÖNÜŞTÜ

‘Müslüman Kardeşler’ olarak bilinen grup içinden bazı üyeler şenliklerin yapılmasına karşı çıkarak, ‘İlla şenlikleri mi basalım’ ifadesiyle tehditte bulunmuş, basın açıklaması yapan ve şenliklerin yapılmaması için imza toplanmasının ardından dağılmıştı.

Sakarya Üniversitesi, son yıllarda yaşanan bu olaylardan nedeniyle düzenlenemeyen Bahar Şenliklerinin konseptini değiştirerek yeniden uygulamaya koydu. Konserlerin olmayacağı etkinliklerde, bilim, kitap, sanat, film, spor ve istihdam konuları yer alacak. Festivale katılanlar arasında Bilal Erdoğan, İbrahim Kalın ve Mustafa Şentop da yer alıyor. Üniversite tarafından Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın konuşma yapacağı günün afişi yayınlandı.

Bilal Erdoğan Osmanlıcaya döndü