Şaka gibi dava! işsizliğe çözüm bulmaktansa ücretsiz kıraathane vaadeden…

Yayın tarihi: 15 Haziran 2019 Cumartesi 3:02 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2019 Cumartesi 3:04 pm

Sosyal meyda platformu olan Twtter’da @fevrisosyolog_ kullanıcı adıyla paylaşım yapan kişi hakkında açılan dava görenleri şaşırttı.

@fevrisosyolog_ ‘un hatırlamadığını söylediği ve Facebook platformu üzerinden paylaşıldığı iddia edilen “işsizliğe çözüm bulmaktansa ücretsiz kıraathane vaadeden partiye «ve kişiye oy verecek kadar geri zekalı olamazsınız değilmi” sözlerine dava açıldı.

Hakkında dava açılan @fevrisosyolog_ kendisine ait sosyal medya hesabından ”herhangi bir hukuk devletinde soruşturma dosyasına konmaya utanılacak şeyler bu ülkede dava gerekçesi oluyor.. sonra “gençler neden yurt dışına kaçmak istiyor” diyorlar. acaba neden?” ifadelerini kullandı.

İşte mahkeme tebligatı:

Şüphelinin Facebook profilinden herkesin görebileceği şekilde “işsizliğe çözüm bulmaktansa ücretsiz kıraathane vaadeden partiye ve kişiye oy verecek kadar geri zekalı olamazsınız değilmi” şeklinde bir yazı yazdığı ihbar olunmuştur. Şüpheli yazının yayınlandığı profilin kendisine ait olduğunu, yazıyı yazdığını hatırlamadığını beyan etmiştir. Şikayete konu ”oy verecek kadar geri zekalı olamazsınız değilmi” ifadesinin, belli bir partiye oy veren halkın bir kesimini alenen aşağılayarak TCK 216/2. maddesinde yazılı olan suçu oluşturduğu kanaatine varılmıştır.

Şüphelinin atılı suçtan dolayı yargılamasının yapılarak eylemine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına ve hakkında güvenlik tedbirleri uygulanmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.