Sait Faik Hikaye Armağanı’nın sahibi belli oldu

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 5:08 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 5:08 pm

Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 67’ncisi açıklandı. Şermin Yaşar, ‘Deli Tarla’ isimli kitabıyla ödüle layık görüldü.

Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen ve bu yıl 67. kez verilen Sait Faik Hikaye Armağanı, Doğan Kitap etiketiyle basılan ‘Deli Tarla’ adlı kitabıyla Şermin Yaşar’a verildi. Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanan Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Metin Celal, Prof. Dr. Murat Gülsoy ve Beşir Özmen’den oluşan Sait Faik Hikâye Armağanı Jürisi, 67. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı ‘insan psikolojisinin karanlık yanlarını ustaca kurulmuş olay örgüleri ve ironik bir dille anlatmakta gösterdiği başarıdan dolayı’ Şermin Yaşar’ın Deli Tarla adlı kitabına vermeyi kararlaştırdı.

1955’te Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964’ten itibaren Darüşşafaka Cemiyetince veriliyor. Sait Faik’in vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikâyeyi seçerek ‘Sait Faik ve Makbule Abasıyanık Hikâye Armağanı’nı veriyor.

Pera’nın tarihi tiyatroları Moda Sahnesi’nde