Sahte MİT kimliğiyle Interpol’ün aradığı kişiye gözaltı talebinde bulundular!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 3:04 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 3:05 pm

Antalya’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Sahte MİT kimliği edinen 5 kişi, jandarma karakoluna giderek Interpol tarafından aranan bir kişinin evinde arama ve gözaltı yapılması talebinde bulundu. MİT mensubu olmadığı anlaşılan 5 kişi sahte kimlikle girdikleri karakolda gözaltına alındı.

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak Mahallesi’nde ikamet eden Estonya uyruklu O.R.’nin adresine öğle saatlerinde giden 5 kişi kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olarak tanıttı. O.R.’ye MİT mensubu olduklarını söyleyen 5 kişi, Interpol tarafından aranan eşinin bir saat içerisinden gelmesini, gelmemesi halinde eve jandarma ile gelip arama yapacaklarını ve kendisini gözaltına alacaklarını söyledi.

GÖZALTI TALEBİNDE BİLE BULUNDULAR

Daha sonra akşam saatlerinde Mahmutlar Jandarma Karakoluna giden C.T. (43), T.A. (54), İ.Y. (58), Ş.T. (51) ve M.D.Ç. (32), kendilerini Cumhurbaşkanlığınca özel görevlendirilmiş MİT mensubu olarak tanıttı. Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Yetkilendirilmiş Savcısı Tamer Güngören imzalı arama kararını göstererek Interpol tarafından arandıklarını iddia ettikleri Estonya uyruklu O.R.(43), ve eşi H.R.’nin (49), Kargıcak Mahallesi’nde bulunan evlerinde arama yapılmasını ve şahısların gözaltına alınmasını talep etti.

MİT’Çİ OLMADIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Mahmutlar Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler Alanya Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen talimat doğrultusunda yaptıkları incelemelerde şahısların ibraz ettiği MİT kimliği ve arama kararının sahte olduğunu tespit etti. Jandarma ekipleri sahte MİT kimliği ile karakola giren C.T., T.A., İ.Y., Ş.T. ve M.D.Ç.’yi gözaltına aldı.

Yapılan incelemelerde M.D.Ç.’nin Antalya Barosuna kayıtlı avukat olduğu, C.T.’nin 30’a yakın suç kaydının bulunduğu ancak aranma kaydının olmadığı öğrenildi. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, H.R’nin jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemelerde mavi bültenle arandığı belirlendi. H.R, işlemlerinin ardından Antalya Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi.

Suriye sınırında açıklama yapmak isteyen Ümit Özdağ’a engel