Sahte içki faciasında ölü sayısı artıyor: 1 haftada 57 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 11:43 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 11:45 pm

Artan alkol fiyatlarının etkisiyle son 1 haftada sahte içki tüketimi kaynaklı ölümler arttı. Son olarak Kırklareli’de ve İzmir’de meydana gelen sahte içki zehirlenmelerinin ardından hastaneye kaldırılan 2 kişi daha hayatını kaybetti. 9 Ekim’den bu yana sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 55’e yükseldi.

Sahte içki tüketimi kaynaklı ölümlere yenileri eklendi. Kırklareli’de sahte içkiden zehirlenen 48 yaşındaki balıkçı Saner Tolukan ve İzmir’de  sahte içki içtikten sonra fenalaşan 60 yaşındaki Ali Gedik hayatını kaybetti. Böylece sahte içki faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye yükselmiş oldu.

KIRKLARELİ’DE 2 KİŞİ SAHTE İÇKİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Kırklareli Vize’de balıkçılık yapan Saner Tolukan, iddiaya göre dün akşam saatlerinde 2 arkadaşıyla birlikte alkol aldı. İddiaya göre, el yapımı sahte içki içtikten sonra rahatsızlanan 3 kişi, yakınlarınca Vize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan Tolukan ve bir arkadaşı Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Devlet Hastanesi’ne biri de Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sahte alkolden zehirlendikleri belirlenen 3 kişiden durumu ağır olanTolukan, bu akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Diğer 2 arkadaşının ise hastanelerde tedavilerinin sürdüğü ve durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Lüleburgaz’da hayatını kaybeden Derya Altan’ın ardından Tolukan, Kırklareli’de sahte içkiden ölen ikinci kişi oldu.

İZMİR’DE BİLANÇO AĞIR

İzmir’de de, emekli olduğu öğrenilen Ali Gedik, yaklaşık 1 hafta önce Beydağ ilçesindeki evinde sahte içki kullandı. Gedik, bir süre sonra görme kaybı ve mide bulantısı şikayeti ile Ödemiş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Gedik, daha sonra Konak ilçesine bağlı Kahramanlar Mahallesi’nde bulunan özel bir hastaneye sevk edildi.  Gedik, tedavi gördüğü hastanede bugün saat 18.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Gedik’in cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan, Gedik’in ölümüyle birlikte sahte içkiden yaşamını yitirenlerin sayısı İzmir’de 23’e yükseldi.

ÜLKE GENELİNDE 57 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülke genelinde 9 Ekim’den bu yana İzmir’de 23, İstanbul’da 10, Kırıkkale’de 7, Mersin’de 6, Aydın’da 3, Muğla, Tekirdağ ve Kırklareli’de 2’şer, Trabzon ve Zonguldak’ta birer olmak üzere metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 57’ye çıktı.