Sahte etiketçilere baskın! Suçüstü yakalandılar

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 2:10 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 2:17 pm

Beylikdüzü ve Silivri’de sahte etiketlerin basıldığı iki farklı adrese operasyon düzenledi, iki kişi yakalandı. Operasyonda farklı ürünlere ait toplam 223 bin 190 sahte etiket ve etiket basma kalıpları ele geçirildi.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü ve Silivri ilçelerinde farklı ürünlere ait sahte etiketlerin basıldığı iki farklı adrese operasyon düzenledi.

Emniyet’ten yapılan açıklamaya göre “resmi belgede sahtecilik”, “özel belgede sahtecilik”, “Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu” ve “Sınai Mülkiyet Kanunu” muhalefet suçlarıyla ilgili iki kişinin hemen her tür sahte ürün için, bandrol ve etiket hazırlandığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Yapılan araştırmaların ardından 12 Ağustos’ta Beylikdüzü ve Silivri’de operasyon düzenlendi. Sahte etiketleri satmayı hedefledikleri iddia edilen iki kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 168 bin 400 tütün paketi ambalajı, 17 bin dezenfektan etiketi, 15 bin saç serumu etiketi, 8 bin kolonya etiketi, 6 bin adet motor yağı etiketi, 4 bin 500 adet şampuan etiketi, 2 adet cinsel ürün etiketi, çok sayıda alkollü içecek ve rulolar halinde boş etiket ele geçirildi. Farklı ürünlere ait boş kutuların da bulunduğu aramalarda baskı kalıplarına, bilgisayar ve dijital malzemelere de el konuldu. Tütün paketi ambalajı, dezenfektan etiketi, saç serumu etiketi, kolonya etiketi, motor yağı etiketi, şampuan etiketi olmak üzere farklı ürünlere ait toplamda 223 bin 190 adet sahte etiket ele geçirildi. Operasyon anları ise polis kameralarına yansıdı.

Gözaltına alınan iki şüpheli hakkında “Sınai Mülkiyet Kanunu’na muhalefet”, “resmi belgede sahtecilik” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a indirim tepkisi: Ben mektup yazarken sen 10 ay seyrettin